NOR CURIER 930X122

arnăuţoiu

Emil_Constantinescu_la_Pendiuc_20_de_ani

EMIL CONSTANTINESCU, ÎN PITEȘTI

Emil Constantinescu, fostul preşedinte al României între anii 1996 și 2000, va participa la ediţia din acest an a simpozionului internaţional „Experimentul Piteşti-Reeducarea prin tortură”. Cu această ocazie, Constantinescu, profesor la Universitatea Bucureşti, va ţine o prelegere cu tema „Experimentul Piteşti-despre agresivitatea, slăbiciunea şi măreţia fiinţei umane”. Prelegerea va avea loc în sala de şedinţe a Consiliului Local Piteşti vineri, 26 septembrie, de la ora 11.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Simpozionul se va desfășura în perioada 26-28 septembrie, în organizarea Fundaţiei Culturale „Memoria”, a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România (se va afla în Piteşti şi preşedintele acesteia, Octav Bjoza), a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Muzeului Judeţean Argeș și Primăriei Pitești.

Manifestarea a ajuns la cea de-a IX-a ediţie şi va reuni nume importante din domeniul studiului istoriei, precum Marius Oprea, Sorin Ilieşiu, Lucia Hossu Longin sau Dennis Deletant, de la Universitatea Georgetown din SUA. Vor mai fi prezenţi, printre alţii, şi academicianul Nicolae Dabija din Republica Moldova și Ioana Voicu-Arnăuţoiu, fiica unui cunoscut luptător al rezistenţei anticomuniste din Argeş, Toma Arnăuţoiu.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3