930 x122 grota rece

erori

Erori uriașe ale aparatelor Drugtest din dotarea Poliției!

Erori uriașe ale aparatelor Drugtest din dotarea Poliției!

Citiți și: Este legal ca poliția să te înregistreze cu radarul de pe contrasens?

Inspectoratul Județean de Poliție Alba schimbă aparatele de testare pentru depistarea drogurilor după ce au ajuns la concluzia că cele din dotare dau erori uriașe.

Informația este făcută publică de colegii de ziare.com.

Citiți și: Accident frontal grav, lângă Pitești, acum! Intervenție de urgență!

Pe parcursul anului 2022, din 114 rezultate pozitive pentru droguri pentru șoferii testați din Alba, doar 37 au fost confirmate de testele de laborator.

Restul fie au fost erori ale aparatului, fie substanța activă nu a putut fi detectată la laborator.

În ultimul an, mulți șoferi care au rămas fără carnet după ce au fost testați cu drug-testul au ieșit public și au spus că deși nu au consumat droguri au fost testați pozitiv.

Cu ajutorul financiar al CJ, IPJ Alba va achiziționa șapte noi aparate de testare pentru determinarea prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante. Aparatele costă 154.000 de lei.

Erori uriașe ale aparatelor Drugtest din dotarea Poliției!

”Cu ocazia activităţilor desfăşurate în perioada 01.01.2022-31.12.2022 au fost efectuate un număr de 310 de testări cu mijloacele tehnice din dotare, din care 114 de testări au avut rezultat pozitiv pe aparat.

Ca urmare a celor 114 testări pozitive cu aparatul drug test, rezultatele analizelor de laborator au reliefat 37 de valori, dintre care 30 pozitive în sânge şi urină, două pozitive numai în sânge şi cinci pozitive numai în urină.

Dosarele penale întocmite în cauză s-au finalizat cu trimitere în judecată, iar într-un singur caz, în care rezultatul a fost pozitiv doar la proba de urină, unitatea de parchet a dispus clasarea cauzei”, au scris polițiștii în cererea adresată administrației județene.

Reprezentanții instituției au precizat că, în privința dispozitivelor care stabilesc prezenţa în organism a substanţelor psihoactive, aflate în exploatare, s-a constatat că din numărul total de teste pozitive constatate cu aparatul DRUGTEST, majoritatea sunt infirmate la analizele de sânge, pentru prezenţa în organism a unor substanţe psihoactive detectate.

Detalii, AICI – Erori uriașe ale aparatelor Drugtest din dotarea Poliției. Un inspectorat din Transilvania cumpără aparate care detectează opt substanțe

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90