EcoMoto 930×122

accident

Erou și-n timpul liber. A salvat o viață punându-se în pericol de moarte

Erou și-n timpul liber. A salvat o viață punându-se în pericol de moarte

Citiți și: Argeș. Flăcări imense au cuprins o casă, acum!

Cătălin Cristescu este numele celui care a fost îngerul salvator cu chip de om pentru un bărbat prins între fiarele mașinii cu care se lovise puternic de un stâlp.

Citiți și: Impact deosebit de grav lângă Pitești! Intervenție de urgență!

Fiind în timpul liber, într-un pelerinaj în Grecia, plutonierul major Cătălin Cristescu, din cadrul Detașamentului Mioveni, a intervenit cu mâinile goale și a scos omul încarcerat, asumându-și un risc major, cel de izbucnire a unui incendiu la autoturism.

,,Definiția salvării de vieți este aceeași, indiferent de naționalitatea pe care o ai, limba pe care o vorbești sau locul în care te afli.

Acest lucru l-a demonstrat și colegul nostru, Cătălin, un om cu credință în Dumnezeu, care pe parcursul unui pelerinaj în Grecia, de la începutul weekendului trecut, în drum spre muntele Athos, a reușit să salveze o viață.

Acesta se afla în trafic, când a văzut cum în fața sa șoferul unui autoturism a pierdut controlul și s-a izbit violent de un stâlp.

Cu multă prezență de spirit și datorită numărului mare de intervenții la care a participat pe parcursul carierei, Cătălin și-a dat seama că trebuie să acționeze de urgență.

Erou și-n timpul liber. A salvat o viață punându-se în pericol de moarte

În momentul în care a ajuns la vehiculul implicat în accident, în interiorul acestuia a găsit o persoană conștientă, dar încarcerată și a intervenit imediat pentru îndepărtarea parbrizului și extragerea victimei.

Acele momente au fost intense, mai ales pentru că exista riscul ca la autoturism să izbucnească un incendiu.

 

După ce a evacuat persoana, i-a acordat îngrijirile medicale necesare, victima acuzând dureri în piept și prezentând zgârieturi pe diferite părți ale corpului.

La ajungerea forțelor de intervenție grecești, Cătălin le-a prezentat rapid situația.

Le-a comunicat ce a suferit victima și faptul că a deconectat bornele bateriei pentru a evita producerea unui incendiu.

<Când am coborât, am văzut o mașină care se izbise puternic de un stâlp.

Am fugit către locul accidentului și am văzut că un bărbat se afla în interiorul vehiculului.

Era rănit în urma impactului, însă conștient.

Am făcut ce știu mai bine și tot ce am învățat în anii de când sunt pompier”, ne-a povestit colegul nostru, plutonierul major Cătălin Cristescu, care este salvator la Detașamentul Mioveni.

Felicitări, salvatorule!”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș.

Imagini: ISU Argeș

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90