New Profesional Consult 930 x 122

coroanavirus

Europa este amenințată de o dublă pandemie

Valul de cazuri de gripă sezonieră a băgat în sperieți Europa.

Citiți și: S-a decis! Stare de alertă în România!

Noul val de cazuri a gripei sezoniere apărute în Europa îi îngrijorează pe specialiștii din sănătate. Potrivit acestora, există o probabilitate ridicată de apariție a unei duble pandemii în următoarea perioadă.

O cauză importantă ar fi vaccinarea pe scară largă. Acesta a determinat țările să adopte măsuri mai puțin restrictive care au dat posibilitatea gripei sezoniere să se răspândească în voie, anunță Reuters.

Citiți și: Creștere alarmantă! Situație îngrijorătoare la Spitalul de Pediatrie

Datele ECDC și cele ale Organizației Mondiale a Sănătății arată că în decembrie, numărul cazurilor de gripă în unitățile europene de terapie intensivă a crescut treptat până la 43 în ultima săptămână a anului 2021.

Dacă vom începe să ridicăm toate măsurile de prevenție, marea îngrijorare pe care o am pentru gripă este că, pentru că am avut o perioadă atât de lungă fără circulație a virusului gripal la populația europeană, poate ne vom îndepărta de tiparele sezoniere normale”, spune expertul de top al ECDC pentru gripă, Pasi Penttinen.

Mai multe detalii – AICI

Sursă: Digi24.ro

Foto descriptiv: BZI

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90