930×122 CAPRA 5

consiliul judetean

CONSTANTIN_NICOLESCU_VERDICT_TRIBUNALUL_BUCURESTI

EXCLUSIV! IATĂ CE SCENARIU PREGĂTESC PESEDIŞTII PENTRU NICOLESCU!

Surse din Consiliul Judeţean Argeş ne-au dezvăluit că şedinţa hotărâtoare pentru soarta lui Constantin Nicolescu va avea loc joi, 27 februarie, dacă până atunci liderul Consiliului şi al PSD Argeş nu îşi va da demisia sau nu va fi revocat din funcție.

Citiți și: Sală de sport nouă pentru copiii unei comune din Argeș

După cum se ştie, Constantin Nicolescu a fost declarat în conflict de interese de Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, iar prefectul Cristian Soare trebuie să emită un ordin prin care să constate încetarea mandatului acestuia de președinte al Consiliului Județean. Pesediştii susţin, însă, că Nicolescu nu poate să îşi piardă mandatul, deoarece legea nu prevede conflictul de interese ca motiv de încetare a mandatului, ci incompatibilitatea. În acest sens, pentru că există legea privind statutul aleşilor locali, care stipulează că Nicolescu poate fi, totuşi, sancţionat sau chiar demis „pentru abateri grave şi repetate” şi dacă o treime dintre consilieri propun acest lucru, pesediştii argeșeni au pregătit un scenariu.

Potrivit sursei citate, consilierii județeni PSD ar urma să convoace pentru joi o şedinţă extraordinară, cu două variante de lucru: fie vor propune suspendarea pe trei luni a lui Constantin Nicolescu, fie diminuarea indemnizaţiei acestuia pe aceeaşi perioadă. Dacă, însă, USL nu va mai exista până atunci, este posibil ca şi opoziţia, plus PNL, să iniţieze un proiect de sancţionare a lui Nicolescu prin care să propună încetarea mandatului. Decizia finală trebuie să fie luată cu două treimi dintre voturile aleşilor judeţeni.

Citiți și: Argeș. Cel mai lung drum modernizat cu fonduri europene. Proiectul, peste 25 mil. €

Important, însă! Este de luat în calcul şi modul în care va acţiona prefectul Cristian Soare, căruia şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, i-a atras atenţia că încalcă legea dacă nu emite ordinul de constatare a încetării de drept a mandatului lui Constantin Nicolescu. Conform unor surse de încredere, prefectul urmează ca luni, 24 februarie, să își anunțe oficial punctul de vedere definitiv.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • TUDOR spune:

    Cel mai vested la sedinta era Tecau!!! Era negru ca iar s-a intors Nicolescu si nu poate pune mana pe ciolan! Iar cel mai pupincurist, Pendiuc! Niste trestii, fara coloana verticala! Vai de noi cu asa oameni!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA