SMART KIDS 930X122

cursă

Exclusiv. Pitești: Imagini scandaloase în trafic! S-au luat la întrecere și au mers pe o roată

Exclusiv. Pitești: Comportament scandalos în trafic! S-au luat la întrecere și au mers pe o roată

Citiți și: Pitești: Un șofer care se dădea mare cu scârțâit de roți a rămas pieton

Seara trecută, 19 iunie, în jurul orei 19.40, trei motocicliști au fost surprinși pe străzile din Pitești, în timp ce s-au luat la întrecere în trafic!

În timpul cursei, doi dintre cei trei motocicliști implicați s-au dat și în spectacol, făcând acrobații, mergând pe o singură roată.

Citiți și: Pitești: Oamenii, interesați de anveloparea blocurilor cu fonduri nerambursabile

Al treilea motociclist, avea în spate și un pasager, o domnișoară. Acest lucru nu l-a oprit însă să meargă cu o viteză mult peste limita legală și să facă slalom printre celelalte autoturisme aflate în trafic.

URMĂREȘTE  VIDEO, 𝗔𝗜𝗖𝗜 ⬇️. VĂ RECOMANDĂM SĂ VEDEȚI IMAGINILE PÂNA LA FINAL

 

Cursa a ținut de pe strada Egalității, din zona Colegiului Național „Zinca Golescu”, până în Prundu, pe strada Frații Golești.

Din fericire, șoseaua nu era aglomerată, astfel că, nu s-au întâmplat evenimente neplăcute sau tragice. Asemenea comportamente în trafic pot pune viața în pericol atât șoferilor care le manifestă, cât și celorlalți conducători auto. Potrivit legii, conducerea mopedului sau a motocicletei pe o singură roată reprezintă un comportament agresiv, interzis în trafic.

Am luat legătura cu IPJ Argeș pentru un punct de vedere oficial cu privire la acest aspect, Florin Popa (foto), unul dintre purtătorii de cuvânt ai instituției, transmițându-ne: 

Ca urmare a imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești s-au sesizat din oficiu și desfășoară verificări pentru identificarea și sancționarea celor în cauză.

Amintim faptul că principala cauză de producere a evenimentelor rutiere este reprezentată de viteză, sub toate formele sale ăviteză excesivă, neadaptată la condițiile meteo, la starea părții carosabile sau la trafic ).

În acest context, transmitem recomandări privind participanții la trafic pe două roți.

ATENȚIE CRESCUTĂ LA TRAFICUL RUTIER PE DOUĂ ROȚI

Vremea frumoasă și apropierea de vacanțe aduce mai des bicicliști și utilizatori de trotinete pe drumurile publice.

De asemenea, zilele călduroase constituie un îndemn pentru pasionații de motociclism să iasă la drum.

Pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere în care sunt implicați participanții la trafic ce se deplasează pe două roți, polițiștii argeșeni transmit:

Recomandări privind circulația pe drumurile publice a MOTOCICLIȘTILOR:

Deși prezenta motocicliștilor pe drumurile publice este una cu specific sezonier, de cele mai multe ori, consecințele accidentelor în care aceștia sunt implicați sunt grave.

– Nu confundați strada cu pista de concurs – viteza crește exponențial riscul de accident, precum și gravitatea consecințelor.

– Nu creați surprize în trafic, manevrele bruște sau accelerarea puternică a motorului produc disconfort, iar aplicarea principiului ,,mă strecor” pentru că am timp sau am loc, generează risc major de accident.

– Respectați regulile privind efectuarea depășirii, manifestați prudență și efectuați această manevră numai prin partea stângă, fără a-i incomoda pe ceilalți parteneri de trafic.

– Adaptați permanent viteza la condițiile meteo, de drum și de trafic.

– Utilizați echipamentul de protecție omologat (cască, costum, cizme și mănuși) pentru că numai acesta vă poate asigura o protecție eficientă în caz de accident.

– Fiți vizibili – folosirea permanentă a luminii de întâlnire și semnalizarea oricărei schimbări a direcției de mers este obligatorie, iar pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă, folosiți echipament reflectorizant.

– Anticipați pericolele – rulând la distanță de minim 1,5 m față de vehiculele aflate în staționare, pentru a evita deschiderea bruscă a unei portiere.

Recomandări privind circulația pe drumurile publice a utilizatorilor de TROTINETE ELECTRICE:

Din fericire, evenimentele rutiere cu victimă în care să fie implicate trotinete electrice nu constituie un fenomen, fiind mai degrabă sporadice, dar utilizarea acestora de către cetățeni are un trend ascendent.

Recomandăm persoanelor care folosesc astfel de mijloace de deplasare să respecte următoarele reguli:

– Utilizați casca de protecție și elemente de luminare și reflectorizante în echiparea trotinetei, pentru a vă proteja şi pentru a creşte vizibilitatea în deplasările pe drumul public.

– Limita de vârstă pentru deplasarea pe drumurile publice cu troninete electrice este de 14 ani.

-Dacă un drum este prevăzut cu pistă pentru biciclete, atunci trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulația trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h.

Recomandări privind circulația pe drumurile publice a BICICLIȘTILOR:

În cele mai multe dintre cazuri, biciclistul este singura persoană implicată în evenimentul rutier care suferă leziuni, aspect care crește importanța purtării echipamentului de protecție, ce poate diminua sau împiedica rănirea biciclistului.

– Utilizați casca de protecție și vesta reflectorizantă, pentru a vă proteja şi pentru a creşte vizibilitatea în deplasările pe drumul public.

– Reamintim obligaţiile legale pentru biciclişti, referitor la limita de vârstă, de 14 ani, pentru deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice, obligaţia de a folosi vesta reflectorizantă şi elementele din echiparea bicicletei, precum şi regula de a purta casca de protecţie şi de deplasare pe partea dreaptă a drumului atunci când participă la traficul rutier.

– Recomandăm ca pentru cei care învaţă mersul pe bicicletă, în special copii, să utilizeze exclusiv trasee special amenajate sau în afara drumului public. În special copiii de vârste mici să fie sub supravegherea părinţilor, pentru a fi instruiţi şi a se obişnui cu regulile de deplasare în traficul rutier.

– Nu creați surprize în trafic, manevrele bruște şi schimbarea direcţiei de deplasare să fie făcute doar după o asigurare temeinică.

– Traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni să nu fie făcută pe bicicletă, ci mergând pe lângă aceasta, după ce, în prealabil, v-aţi asigurat că intenţia de a traversa a fost observată de conducătorii auto şi că aceştia pot opri în condiţii de siguranţă.

REȚINEȚI: Traversarea drumurilor publice pe trecerile pentru pietoni, în timpul deplasării pe bicicletă sau trotinetă constituie abatere de la normele de circulație rutieră și poate atrage sancționarea contravențională, sau, mai grav, implicarea într-un eveniment rutier.

Nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor sau a trotinetelor electrice constituie contravenție, și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni, respectiv 4-5 puncte amendă (580 – 725 de lei).

Nerespectarea normelor privind dotarea bicicletelor sau a trotinetelor electrice se sancționează contravențional cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni, respectiv 6-8 puncte amendă (870 – 1.160 de lei).

Poliţiştii argeşeni recomandă tuturor participanților la trafic să conducă cu prudență, adoptând permanent o conduită preventivă, să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante.”

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • andrei ion spune:

    Motociclistii se plang mereu ca nu sunt respectati in trafic . Dar ei se comporta normal? In localitati majoritatea circula cu viteza cu mult peste limita legala, plus zgomotul pe care il produc intentionat cand trec pe langa masini.

SPALATORIE MURAY  570×90