930×122 CUMPANA 5

filarmonica pitesti

„Festivalul Tinerilor”, ediția a II – a, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează în perioada 1-3 iunie, în sala „Simfonia”, cea de-a doua ediție a Festivalului Tinerilor. Acesta este organizat în două părți: simfonic (miercuri și joi) și jazz-pop (vineri).

Citiți și: Concert caritabil, în acest weekend, la Filarmonica Pitești

Alături de orchestra simfonică a instituției, dirijată de Constantin Grigore, vor urca pe scenă miercuri, 1 iunie, tineri interpreți din țară și din străinătate: Lim Chungman (tenor, Coreea de Sud), Eduard Miclea (flaut), Agata Ștefănescu (vioară), Kim Chaera (pian, Coreea de Sud), Diana-Mariana Negreanu (pian) și Han Naeun (Coreea de Sud, pian).

În program: G. Verdi – Lunge dal lei „La Traviata”, G. Händel – Every valley shall be exalted „Messiah”, Carl Reinecke – Balada pentru flaut și orchestră, P. Sarasate – Fantezia „Carmen”, L. van Beethoven – Piano Concerto No 1, Allegro con brio și Concertul pentru pian și orchestră Nr. 4 (partea I) și F. Chopin – Piano Concerto No. 2 in F minor, Maestoso.

Citiți și: Puteți cumpăra bilete la “Proconsul Simfonic”!

Joi, 2 iunie, în cea de-a doua seară de festival, în fața publicului vor fi Alexandru Dumitrașcu (marimbă), Teo Mondiru (flaut), Pilar Magalí Policano (vioară, Argentina), Ruben Natan Ghidiceanu (pian), Lee Youngsun (pian, Coreea de Sud) și Jeong Heegyeon (pian, Coreea de Sud).

Programul serii cuprinde: Ney Rosauro – Concertul pentru marimbă și orchestră, F. Borne – „Fantezie Brilliante” sur Csarmen pentru flaut și orchestră, C. Saint-Saëns – Rondo Capriccioso, L. van Beethoven – Concertul pentru pian și orchestră nr. 1 (partea I), S. Rachmaninoff – Piano Concerto No. 2 in C minor, Moderato și Piano Concerto No. 1 (partea I).

Soliștii au fost aleși în urma selecției naționale și internaționale organizate de Filarmonica Pitești.

După absolvirea studiilor muzicale în ţară, dirijorul Constantin Grigore a urmat şi cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia. A fost îndrumat de maeştri recunoscuţi ca: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galaţi şi Marek Pijarowski (Polonia).

A participat la masterclassuri la Malaga, Viena şi Varşovia și a susţinut concerte cu: Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, Orchestra Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Orchestra Teatrului Naţional de Operetă și Musical din Bucureşti, filarmonicile din Iași, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Craiova, Piteşti, Sibiu, Orchestra Naţională a Republicii Moldova ș.a.

În prezent, este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală și al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București și dirijorul Filarmonicii Pitești.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului.

Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Ca un dar din partea filarmonicii, copiii până în 18 ani au intrare gratuită la toate concertele festivalului.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

570×90 MAIA