930×122 POSADA 5

brasov

Filarmonica din Pitești va fi prezentă la prima ediție a festivalului FILAfest

Filarmonica din Pitești va fi prezentă la prima ediție a festivalului FILAfest

Citiți și: Filarmonica Pitești, pe ritmuri de jazz simfonic american

FILAfest, primul festival al filarmonicilor din România, transformă Brașovul în capitala muzicii simfonice între 23 și 25 septembrie 2022.

Timp de 3 zile, FILAfest aduce pe scena din Piața Sfatului din Brașov, începând cu ora 19.00, 3 stiluri muzicale diferite – Muzică de Film, Fusion Folcloric și Rock Simfonic, în 3 concerte de excepție, susținute de 3 filarmonici și invitații acestora: Filarmonica din Pitești, Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea alături de Corul Euphonia și Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești alături de Trupa Pasarea Rock.

Citiți și: Voltaj, mega – concert în Pitești!

Concertele din cadrul celor 3 zile de festival vor fi dirijate de reputații Codruț Scurtu și Alexandru Ilie și vor fi acompaniate de un show incendiar de lumini și grafică video. Mai mult decât atât, FILAfest oferă acces liber publicului iubitor de muzică și arte.

Conceptul festivalului a pornit de la dirijorul Alexandru Ilie, președinte al Asociației pentru Promovarea Copiilor și Tinerilor Talentați din România, care își dorește să atragă publicul tânăr către muzica clasică.

FILAfest se adresează, în mod special, tinerilor de până în 35 de ani, cu obiectivul principal de a promova muzica simfonică în rândul publicului tânăr, de a dezvolta aprecierea moştenirii culturale şi artistice universale, dar și de a creşte gradul de educaţie prin cultură.

Este marea mea dorință, dar și scopul FILAfest, să dezvoltăm înțelegerea cuprinzătoare a muzicii simfonice ca fenomen contemporan cultural în rândul publicului tânăr prin organizarea de concerte simfonice interpretate de către filarmonicile din țară și concepute într-o manieră ușor de înțeles de către publicul ce este mai puțin familiarizat cu muzica clasică.

Pentru atragerea publicului tânăr la prima ediție FILAfest, am ales să abordăm stiluri muzicale alternative față de cel clasic cu care este deja obișnuit publicul, atunci când vine vorba despre orchestre simfonice” declară Alexandru Ilie.

 

Prima seară de festival, vineri 23 septembrie

Propune publicului un concert dedicat în întregime muzicii de film, în interpretarea Filarmonicii din Pitești, sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie. Concertul FILAfest – Muzică de Film oferă o călătorie prin muzica celor mai cunoscute filme și animații, semnate de cei mai mari compozitori ai genului.

Sâmbătă, 24 septembrie, în cea de-a doua seară de festival

Publicul se va putea bucura de Fusion Folcloric, un concert în interpretarea Corului „Euphonia” al Filarmonicii Râmnicu Vâlcea, acompaniat de grupul instrumental al acesteia, sub bagheta dirijorului Codruț Scurtu.

Concertul care va începe la ora 19.00 celebrează muzica folclorică românească, aducând un omagiu acesteia prin muzica corală cu influențe folclorice.

Ultima seară de festival, 25 septembrie

Aduce pe scena din Piața Sfatului din Brașov una din cele mai appreciate trupe rock românești –Trupa Pasărea Rock. Alături de Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie, concertul FILAfest – Rock Simfonic promite a fi un adevărat spectacol de sunet, imagini și lumini, impresionant prin compozițiile și temele rock.

Deși aflat la prima ediție, FILAfest are toate premisele pentru a deveni un etalon în peisajul festivalier din România: 3 filarmonici, 3 zile de festival, 3 stiluri muzicale inedite, 3 concerte de excepție cu acces liber în Piața Sfatului din Brașov, pe 23, 24 si 25 septembrie 2022.
Proiect co-finanțat din bugetul Municipiului Brașov.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 pe 90 Costache