Donaris 930 x 122

filarmonica pitesti

Filarmonica Pitești, concert caritabil pentru fiica unei profesoare UPIT care luptă cu cancerul

Filarmonica Pitești organizează joi, 9 martie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, un concert simfonic umanitar cu pagini muzicale semnate de Grieg și Ceikovski.

Citiți și: Filarmonica Pitești, pe ritmuri de jazz simfonic american

Concertul este organizat pentru salvarea vieții Erikăi Andreea Duminică, de 8 ani, diagnosticată cu un tip agresiv și neoperabil de tumoare canceroasă, localizată la tulpina creierului. Erika este fiica lect. univ. dr. Ramona Duminică, de la Facultatea de Științe Economice și Drept de la Universitatea Pitești. Subiectul pe larg, AICI – La doar 8 ani, fetița unei profesoare de la UPIT are o formă gravă de cancer!

Alături de orchestra simfonică a instituției revin dirijorul Alexandru Ganea și pianistul Horia Mihail. În program: E. Grieg – „Concertul pentru pian și orchestră Nr. 1” și P.I. Ceaikovski – „Simfonia Nr. 5”.

Citiți și: Filarmonica Pitești angajează pe perioadă nedeterminată!

Despre Alexandru Ganea

Alexandru Ganea a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti (specializarea vioară), Academia de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializări vioară şi muzică de cameră, şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, specialitatea dirijat orchestră, clasa Dumitru Goia. Doctor în muzică, este conferenţiar universitar la Universitatea Națională de Muzică București și dirijor al Orchestrei Simfonice „Universitaria” a U.N.M.B. A colaborat cu toate filarmonicile din țară și cu soliști de renume, dintrentre aceștia menționându-i pe Valentin Gheorghiu, Florin Croitoru, Gabriel Croitoru, Alexandru Tomescu, Marin Cazacu, Răzvan Suma, Ivan Roncea, Ion Bogdan Ștefănescu. Fost dirijor al Filarmonicii Pitești, este dirijor permanent invitat.

Despre Horia Mihail

Horia Mihail este unul dintre cei mai buni pianişti români contemporani, cu premii naţionale şi internaţionale, concerte şi recitaluri susţinute pe scenele ţării şi ale lumii. A avut, de asemenea, înregistrări în studiourile de radio şi televiziune din: România, Belgia, Anglia, Danemarca, Ungaria, Statele Unite. Pianistul Horia Mihail a încântat publicul cu proiecte ca: „Pianul călător”, „Duelul viorilor” şi „Cele trei dive”. În ultimii ani, muzicianul a susţinut recitaluri şi concerte la Berlin, Praga, Munchen, în China, Italia, Bulgaria, Danemarca şi Germania.

Biletele pot fi procurate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Un bilet pentru pentru elevi și studenți este 10 lei, respectiv 7,50 lei, iar pentru pensionari, 20 de lei, respectiv 15 lei.

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3