EcoMoto 930×122

anaf

Fiscul, cu ochii pe acești argeșeni!

Fiscul, cu ochii pe acești argeșeni!

Citiți și: Lovitură de milioane de lei! Ce urma să ajungă în țară

În curând va fi stabilită o listă a persoanelor fizice cu averi mari și a rudelor lor apropiate, astfel încât acestea să fie monitorizate separat de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), așa cum reiese dintr-un proiect de ordin pus în dezbatere publică și citat de Avocatnet.ro.

În esență, așa cum există o listă a firmelor mari și o listă a firmelor mijlocii, în curând o să apară o listă a persoanelor fizice cu averi mari și a rudelor lor apropiate (este neclar, însă, dacă lista va fi publică sau privată).

Citiți și: Fiscul argeșean transmite un mesaj îngrijorător! Puteți rămâne fără bani

Practic, lista va cuprinde atât grupul persoanelor fizice cu averi mari, cât și grupul extins al persoanelor fizice cu averi mari, în acesta din urmă fiind incluși: soți/soții și rude/afini de până la gradul al doilea.

Toate persoanele de pe listă urmează să fie notificate de ANAF cu privire la includerea lor pe aceasta, urmând să se facă actualizări periodice

Documentul prevede că, pentru a asigura conformarea voluntară a persoanelor fizice cu averi mari, ANAF va putea să:

-aplice tratamente fiscale alternative de creștere a conformării fiscale voluntare (îndrumare pentru a ușura conformarea sau programe de notificare privind problemele identificate de ANAF), pe baza riscurilor identificate;

-selectarea, pe baza analizei de risc, a persoanelor care prezintă risc de neconformare la declarare, în vederea efectuării verificării situației fiscale personale sau a verificării documentare.

Într-o strategie publicată recent de ANAF este precizat că autoritățile vor analiza inclusiv membrii familiei și că vor face estimări în baza stilului de viață. Însă este neclar dacă chestiunea vizează strict persoanele cu averi mari sau orice persoană care obține venituri nesalariale. Astfel, proiectul de ordin pare să fie un pas în direcția dorită de ANAF pentru creșterea conformării voluntare a persoanelor fizice în perioada 2023 – 2025.

Mai multe detalii, AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

3 comentarii

  • Andrei spune:

    Ar fi bine sa înceapă cu angajații primăriei și cei de la ANAF sa vedem ei de unde au case și mașini scumpe cu 4-5000 lei salariu.

  • Gheorghe) Georgescu spune:

    Da.sa.vada.anafu.in.comuna.poienari.de.arges.satu.ceauresti.familia.neacșu.petre.ca.de.20.si.ceva.de.ani.nu.plateste.tacse.si.Impozite.pe.terenurile.de.lea.achizitionat.o.cladirre.de.15.pe9.m.deasemeni.nu.a.declarat.la.tacse.si.impozite.cum.ieste.legea.pentru.fraieri.pentru.iei.nu.padurea.deasemeni.autoritatile.comunei.poienari.de.arges.stiu.dar.tac.platesc.cei.fraieri.cei.șmecheri.nu.sa.vedem.anafu.ce.spune.am.sesizat.inscris

  • Eleonora spune:

    Am făcut un comentariu la acest articol și nu l-ați publicat! De ce dați dovadă acum?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3