New Profesional Consult 930 x 122

covid

Focar de COVID la Teatrul „Alexandru Davila”! Managerul acuzat de angajați că ascunde situația

Update, ora 19.12

Citiți și: Eveniment memorabil la Teatrul ”Alexandru Davila”

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, acuzatoare la adresa conducerii Teatrului Alexandru Davila din Pitești, ne vedem nevoiți să venim cu următoarele precizări:

– niciodată nu am avut în intenție să ascundem sau să trecem cu vederea aspectele legate de eventualele infectări cu Covid 19 în rândul personalului teatrului Alexandru Davila

Citiți și: Argeș. Oficial: Cazuri de COVID, oameni internați!

– întotdeauna am luat măsuri sporite de siguranță; oamenii au purtat măști și au lucrat distanțați fizic

– am cunoștința de toate cazurile care sunt evidență la acest moment

– cei care au făcut deplasarea la Chișinău cu ocazia festivalului Festis nu au nicio problemă de sănătate întrucât fie sunt vaccinați fie și-au făcut test înaintea plecării

– eu însumi sunt vaccinat și nu am simptome Covid

Pentru a vă convinge de veridicitatea celor scrise, sunt deschis oricărei colaborări care să scoată în evidență aceste aspecte. Consider că cele apărute în media sunt speculații de natură să destabilizeze activitatea instituției.

Toate acestea le putem discuta marți întrucât în acest moment mă aflu la festivalul de teatru de la Chișinău.”, transmite Felix Constantin Goldbach, managerul teatrului „Alexandru Davila”

Știrea inițială, ora 16.55

În spațiul public a apărut un mesaj de la unii dintre angajaţii teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti prin care acuză conducerea instituţiei că nu ia măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Mesajul ar fi fost trimis jurnaliştilor.

În urma acestei situații, subprefectul judeţului Argeş, Lucian Ionescu, a dispus controale la teatru.

Conform G4Media, în acest week-end au fost programate spectacole pentru copii şi adulţi, susţinute atât în sala Studio cât şi Sala mare aflate la dispoziţia teatrului.

MESAJUL ANGAJAȚILOR

Situaţia de la teatru din ultima lună este extremă, de viaţă si de moarte. De o lună i s-a spus directorului că situaţia COVID trebuie luată în calcul. A făcut crize, iar când a apărut în presa locală un articol că la teatru e epidemie de COVID ne-a înjurat pe toţi de mamă şi de sfinţi, că nu voia să se afle. (…) E vorba însă de viaţa a peste 200 de angajaţi care sunt obligaţi să muncească într-un focar de COVID. 

Sunt zeci de cazuri de pozitivi şi oameni care au simptome specifice COVID, dar directorul pune presiune pe toată lumea să nu se spună mai departe ca să nu se audă la Consiliul Judeţean, care îl poate destitui. Când cineva îi spune despre aceste nereguli înjură şi îi spune că are de-a face cu el dacă spune mai departe şi îl ameninţă că îl dă afară. Nu există compartiment fără persoane virusate sau cu simptome clare de COVID: portari 2, în biroul de la contabilitate şi personal 4, recuzita 2, maşinişti 3, sunet 1, lumini 2, administrativ 5, plasatoare 2, artistic (la toate Secţiile) cel puţin 12. 

„NICIODATĂ NU AM FOST TESTAȚI ÎNAINTE DE SPECTACOL”

Nu vă pare o epidemie de COVID? Aşteptăm să moară cineva ca să oprim activitatea? Iar toate acestea nu se spun pentru că directorul ne pune pumnul în gură să nu spunem nimic. În teatru materiale şi soluţii dezinfectante sunt doar din când în când la intrarea spectatorilor, când sunt reprezentaţii, de ochii lumii.

Nu există afişe care să atenţioneze despre COVID, când aproape toate teatrele din România au luat măsuri pentru siguranţă. Noi niciodată nu am fost testaţi înainte de spectacol măcar cu test rapid şi tuşim la doi metri de primul rând cu spectatori”, se arată în scrisoarea atribuită unor angajaţi ai teatrului ”Alexandru Davila” şi publicată de argesulonline.ro, potrivit G4Media.

„SUNTEM 5 CU COVID ÎN DISTRIBUȚIE”

Deși situația este una critică, potrivit scrisorii făcute publice, managerul teatrului, Felix Goldbach nici măcar nu ia în calcul suspendarea activității. Ba mai mult, chiar el ar prezenta simptome clare de COVID.

Oamenii au refuzat să joace, mai ales că unii sunt bătrâni şi suntem 5 cu COVID în distribuţie. Văzând ca suntem înverşunaţi, a cerut să se pună în loc alt spectacol, dar sunt atât de mulţi oameni cu COVID încât nu a avut ce pune şi de aceea s-a suspendat. Dar nici nu se ia în calcul oprirea, au afişat deja programul pentru săptămâna viitoare. Am fost la director în birou înainte de a pleca la Chişinău, la un festival (unde mai mult de jumătate din echipă are simptome covid şi totuşi s-a plecat) şi sunt sigură că are COVID, deşi spune că e vaccinat.

Are (n.r.) ochii injectaţi, îi curge nasul, îi este frig şi are trei calorifere electrice in birou plus cele de la încălzirea centrală, tuşeşte şi strănută împrăştiind prin cameră viruşi. Noi nu vrem să murim din cauza inconştienţei lui. (…) E stare de urgenţă şi avem nevoie de o conducere capabilă, care să ştie să gestioneze astfel de situaţii, nu de un lăutar care nici să se exprime corect nu e în stare. 

Mizăm pe sprijinul dvs. având în vedere gravitatea situaţiei minimalizată de conducerea abuzivă şi care zădărniceşte combaterea COVID. Iar pentru a vă convinge că ce am scris este adevărat puteţi veni la teatru sau puteţi întreba fără a face valuri care este realitatea. Am trimis acest material la cei dintre dvs. pe care i-am făcut rost până acum. Vă rugăm dacă se poate să îl trimiteţi şi în atenţia conducerii Consiliului Judeţean şi Prefecturii, pentru ca dvs. aveţi contactele dânşilor”, se mai arată în scrisoare.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90