930 x122 grota rece

caini

maidanez

FOCAR DE RABIE ÎN CURTEA UNUI MEDIC DE LA SPITALUL MILITAR DIN PITEŞTI!

Prefectul Cristian Soare a anunţat astăzi că a fost înregistrat un nou focar de rabie în judeţul Argeş, al treilea de la începutul anului în curs.  Este vorba de un caz de rabie la un câine domestic.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

Animalul bolnav a fost depistat în gospodăria din Valea Ursului (comuna Bascov) a unui medic de la Spitalul Militar din Piteşti. Toate persoanele care au intrat în contact cu animalul au fost vaccinate.

Din cauza focarului de la Bascov, pe o rază de 3 kilometri s-a instituit arie de protecţie, iar pe o rază de 10 km toate animalele sunt ținute sub observaţie. De asemenea, circulaţia animalelor dinspre și spre târguri este strict monitorizată. În plus, se va trece la monitorizarea tuturor animalelor care nu au fost vaccinate.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

Prefectul a mai anunţat că până în luna martie vor fi împuşcate 251 de vulpi de pe 51 de fonduri de vânătoare din judeţ, ca măsură excepţională de profilaxie împotriva turbării, dat fiind faptul că vulpile sunt principalul vector de transmisie. Măsura excepţională a fost impusă de incidenţa din ce în ce mai mare a numărului de cazuri de rabie din judeţ.

 

 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90