NOR CURIER 930X122

mioveni

Folclorul autentic revine la Mioveni!

Folclorul autentic revine la Mioveni!

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

În perioada 11-13 august, orașul Mioveni va fi gazdă pentru aproximativ 300 de dansatori, membri ai ansamblurilor folclorice reprezentative pentru județele Sălaj, Iași, Suceava, Gorj, Bihor, Maramureș și Argeș, care vor participa la cea de-a IV-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Folclor Mioveni.

„Așa cum v-am obișnuit Festivalul va debuta vineri, 11 august 2023, cu tradiționala paradă a portului popular, unde sunteți invitați să luați contact cu tradițiile, obiceiurile, muzica și coregrafiile ansamblurilor folclorice participante la ediția din acest an.

Citiți și: Accident grav, cu două mașini. O șoferiță de 25 de ani, rănită

În cele 3 seri de spectacol, toate ansamblurile vor urca pe scena festivalului și vor încânta publicul cu minunatele costume populare, precum și cu muzica și dansurile specifice fiecărei zone.

Cele 8 ansambluri folclorice participante la Festivalul – Concurs Național de Folclor Mioveni, ediția 2023 sunt: Ansamblul Folcloric Atelierul de Joc Popular din Zalău, Ansamblul Folcloric Doina Bascovului din Bascov, Ansamblul Folcloric Moldovenii din Cetate din Moșna, Ansamblul Folcloric Sătesc Megieșii din Cornu Luncii, Ansamblul Folcloric Nedeia din Novaci, Ansamblul de Dansuri Populare Românești Rapsozii Siretului din Pașcani, Ansamblul Folcloric Nuntașii Bihorului din Oradea, Ansamblul Folcloric Coconii Maramureșului din Baia Mare.

Alături de aceste ansambluri, publicul iubitor de folclor autentic se va bucura de prezența pe scena festivalului a artiștilor populari Gelu Voicu și Mioara Velicu, alături de taraf, care ne vor oferi momente spectaculoase. De asemenea îi vom avea alături și pe câștigătorii ediției precedente Ansamblul Folcloric MARAMUREȘUL, din județul Maramureș, în cadrul Galei de premiere.

Ca și în anii precedenți, juriu este format din cinci renumiți specialiști în domeniu și oameni de cultură din România precum Elise Stan – președintele juriului, Ileana Vieru, Doina Ișfănoni, Gabriela Nedelcu-Păsărin și Cătălin Oancea.

Organizatorii Festivalului Concurs-Național de Folclor sunt Centrul Cultural Mioveni împreună cu Primăria și Consiliul Local Mioveni”, transmite Centrul Cultural Mioveni.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90