New Profesional Consult 930 x 122

academia română

Fost absolvent al Liceului „Nicolae Bălcescu”, ales în conducerea Academiei Române

Fost absolvent al Liceului „Nicolae Bălcescu”, ales în conducerea Academiei Române.

Citiți și: ACADEMICIENI CU ORIGINI ARGEȘENE, SIMPOZION ÎN PITEȘTI

Academia Română și-a ales miercuri, 4 mai 2022, noua conducere, pentru un mandat de patru ani. În cadrul Adunării Generale au fost aleși, prin vot secret, cei patru vicepreședinți și secretarul general, care, alături de președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, ales în data de 5 aprilie 2022, vor alcătui Biroul Prezidiului.

Printre aceștia se numără și un argeșean. Este vorba despre Acad. Ioan Dumitrache.

Acad. Ioan Dumitrache este originar din localitatea argeșeană Dârmănești, născut în anul 1940 pe 26 august. Mai multe detalii despre acesta, AICI.

Conform stiripesurse.ro, rezultatele votului sunt:

– academician Răzvan Theodorescu: vicepreședinte

– academician Mircea Dumitru: vicepreședinte

– academician Marius Andruh: vicepreședinte

– academician Nicolae-Victor Zamfir: vicepreședinte

– academician Ioan Dumitrache: secretar general.

Acad. Ioan Dumitrache (81 de ani) este inginer de automatică. A făcut studiile liceale la Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu“ din Pitești (acum Colegiul Național „Ion C. Brătianu”) (1954-1957). Absolvent al Facultății de Energetică din Institutului Politehnic din București (1962).

Titlul de doctor inginer în automatică în anul 1970, cu o teză despre Contribuții la sinteza sistemelor și circuitelor fluidice numerice. Studiile de specializare în S.U.A., Germania și în Franța.

Cadru didactic din 1963, imediat după absolvirea facultății, a făcut parte din echipa de organizare a catedrei de automatică, înființată în acel an.

Din anul 1987 este conducător de doctorat al Universității Politehnica din București, în specialitatea Sisteme Automate. În anul 2003 a fost ales membru corespondent al Academiei Române, iar din 2017 este membru titular.

Începând cu anul 2009 este coordonator al Centrului Național pentru Cercetarea Creierului din cadrul Academiei Române. În anul 2018 a fost ales secretar general al Academiei Române.

Sursă: stiripesurse.ro

Sursă foto interior: stiripesurse.ro și rfi.ro

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Dani spune:

    Cunosc un nene care a absolvit Bălcescu, și este vai de capul lui, dar și alți absolvenți de Bălcescu/Brătianu care sunt banali intelectual. Poate ați vrut să scrieți că un argeșean a fost ales în conducerea AR. Ca noi toți, argeșenii, să fim mândri.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3