Donaris 930 x 122

alrtă alimentară

Fructe cu pesticide, retrase din două supermarketuri mari din Pitești

Fructe cu pesticide au fost retrase de pe rafturile mai multor supermarketuri din țară. Este vorba despre un lot de grapefruit roșu.

Fructele au fost comercializate și în două magazine din Pitești. Este vorba despre Metro Pitești și Carrefour Pitești, de pe strada Victoriei.

Anunțurile au fost postate pe site-ul Autorității Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), la secțiunea Rechemare/Retragere produse alimentare.

Astfel, Carrefour și Metro anunță că au retras de la vânzare produsul grapefruit roșu, ca urmare urmare a depășirii valorilor admise de reziduri de pesticide (Clorpirifos-metil).

Retragerea de la vânzare și rechemarea de la clienți a fost inițiată de către firma furnizoare SC KAREMA FRUCT SRL.

Detalii despre produs:

– Denumire: GRAPEFRUIT ROSU;

– Origine: Turcia;

– Număr Lot 15989.

Fructele au fost comercializate în perioada 3-9 iunie 2022, precizează Carrefour.

De asemenea, Metro roagă clienții care au cumparat produsul mentionat mai sus, în perioada 07-15.06.2022, să nu-l consume și să-l returneze în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până pe 28.06.2022, urmând să primească contravaloarea lui.

Fructele au fost comercializate și în alte supermarketuri din țară, de aceea, și Selgros, respectiv Penny, anunță retragerea acestora de la raft și solicită clienților returnarea produselor.

Foto principal: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90