930×122 CAPRA 5

hoți de lemne

Furtul de lemne, în floare în Argeș. Razie în județ

Furtul de lemne, în floare în Argeș. Razie în județ

Citiți și: Pitești. A văzut prea multe filme! Un mascat a atacat oamenii în Centru!

În ultimele 24 de ore polițiștii argeșeni au acționat, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice și au efectuat mai multe controale, pe raza întregului județ, fiind constatate 2 infracțiuni la regimul silvic și aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.000 de lei, fiind confiscată cantitatea totală de peste 150 mc de material lemnos.

A „plouat” cu amenzi

În ziua de 04 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș au acționat, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, prin verificarea a trei societăți comerciale.

Citiți și: Argeș. Asemenea inconștient, mai rar! Ce a făcut un individ nici nu poți gândi

În urma verificărilor efectuate la o exploatare forestieră de pe raza Ocolului Silvic Șuici s-a constatat că societatea a expediat, din partida aflată în lucru, cantitatea de 139,19 mc de material lemnos, proveniența materialului lemnos figurând dintr-o altă partidă.

Ca urmare a celor constatate, reprezentantul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 15.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de peste 19.000 de lei, a fost confiscat valoric.

De asemenea, la punctul de lucru al unei societăți cu sediul social în comuna Dragoslavele, s-a constatat că, în depozit, este deținută cantitatea de 8,61 mc de cherestea, fără documente de proveniență.

Ca urmare a celor constatate, reprezentantul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentantului ocolului silvic competent teritorial.

O altă societate, cu obiect de activitate tăierea și rindeluirea lemnului, din Câmpulung, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, întrucât a expediat material lemnos, fără documente de proveniență. Totodată, a fost confiscată, valoric, cantitatea totală de 9,78 mc lemn de foc.

Au tăiat ilegal arborii

Polițiștii din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Albeștii de Argeș și Tigveni au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori și furt, pe numele a doi bărbați, în vârstă de 27 de ani, din Albeștii de Argeș, respectiv 32 de ani, din Tigveni, care au fost identificați că au transportat arbori, pe care i-ar fi luat sau tăiat ilegal din fondul forestier național.

Fără documente, acum și fără lemne

Tot în ziua de 04 august a.c., polițiștii argeșeni, care au acționat în vederea combaterii delictelor silvice, au depistat trei bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 38 de ani, care transportau, cu autoutilitare sau atelaje hipo, cantitatea totală de aproximativ 2 mc de material lemnos, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului de material lemnos.

Ca urmare a celor constatate, bărbații au fost sancționați contravențional cu amenzi, în valoare totală de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, totodată fiind luată măsura complementară de confiscare a materialului lemnos, care a fost predat reprezentanților ocolului silvic competent.

Pofta de mure le-a adus patru amenzi

Tot în ziua de 04 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni au aplicat patru sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, pentru recoltarea de produse specifice nelemnoase (mure) din fondul forestier național.

politist-amenda

Acțiunile de combatere a delictelor silvice ale polițiștilor argeșeni împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș vor continua și în perioada următoare în județul nostru.

Foto: descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90