Donaris 930 x 122

anaf

Gata cu banii cash: campania a fost lansată oficial!

Gata cu banii cash: campania a fost lansată oficial!

Citiți și: Când intră banii pe carduri în luna aprilie! Este oficial

O nouă campanie de informare a fost lansată, zilele trecute, de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) şi Asociaţia de Plăţi Electronice din România (APERO), în cadrul unei conferinţe de presă.

Conform ultimelor prevederi legale, persoanele juridice care au în desfășurare activităţi de comerţ cu amănuntul şi cu ridicata, precum şi cele care desfăşoară activităţi de prestări de servicii, care realizează în cursul unui an încasări în numerar cu o valoare mai mare de 50.000 lei, au obligaţia să accepte ca mijloc de plată cardurile de debit, de credit sau preplătite, amenzile pentru neconformare fiind între 20.000 şi 50.000 lei, transmite Bursa.ro.

Citiți și: Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme!

Campania de informare, promovată sub sloganul „ACCEPTĂ PLATA CU CARDUL”, se va desfăşura pe o perioadă de câteva luni şi va consta în distribuirea de afişe şi flyere de informare în structurile subordonate ANAF din toată ţara, materiale de informare disponibile pe paginile web şi postări pe reţelele sociale ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Asociației de Plăți Electronice din România (APERO) şi Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), precum şi mesaje trimise sutelor de mii de IMM-uri care fac parte din patronatele membre CNIPMMR.

Conform preşedintele ANAF Lucian Ovidiu Heiuş, „acceptarea plăţii cu cardul face parte din procesul de modernizare şi digitalizare a economiei româneşti”, iar „plăţile digitale oferă oportunităţi de creştere a veniturilor pentru IMM-uri şi mai multe opţiuni pentru clienţii lor, în magazine şi în mediul online”.

Mai multe informații se găsesc AICI.

Foto principal: arhivă ePitești.ro/descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

5 comentarii

  • Alex spune:

    Accepta plata cu cardul😅…asa va disparea cash ul si asta vine la pachet cu controlul total al omenirii…din pacate..😶😶

  • Bi2cu spune:

    ACEȘTIA E TEMBELI, VOR SĂ NE PUNĂ ȘTREANGUL ÎN GÂT. O HAITĂ DE NEMERNICI,

  • Ue spune:

    Uite că eu vreau să plătesc numai cash, …. președintele anaf

  • Adi spune:

    Cash ul nu dispare!In cazul unor caderi de tensiune multe bancomate nu functioneaza,deasemeni tot in acest caz nu poti face tranzactii in supermarket…In sate,comune nu prea sunt bancomate!Digitalizarea are parti pozitive dar in acest moment si f.multe negative!!Romania vrea multe si ar fi putut sa aibe multe dar mai e necesar sa si poată(economic,financiar) si mai important sa aibe cine sa facă(pregătire tehnică,economică si politică)!Momentan suntem la nivelul in care ne ajută alții sa trecem „strada”!!!

  • Ianov spune:

    Si cu prevederea legala care spune ca dreptul de proprietate asupra banilor din depozitele bancare apartine bancii ce facem? Daca banca nu va vrea sa imi dea banii eu nu am decit un drept de creanta, nu e ca si cum nu imi da banii mei. Ma judec pe nerespectarea termenilor contractuali. Dar cu ce bani, dlor de la guvernare? Pt ca daca sunt obligat sa ii tin in banca, eu nu mai am nimic, in speta de mai sus. De ce ne legati si ne predati asa bancilor? Ca prosti nu cred ca sunteti…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3