Eurial 930 x 122

poliția locală pitești

Gata: Poliția Locală Pitești a trecut la ,,atac”! Nu mai scapă nimeni!

Gata: Poliția Locală Pitești a trecut la ,,atac”! Nu mai scapă nimeni!

Citiți și: Pitești. Pentru aceste fapte se dau amenzi!

Polițiștii locali rutieri din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră – Poliția Locală Pitești au intensificat eforturile pentru creșterea siguranței rutiere în municipiu prin desfășurarea unei acțiuni ample pe drumurile publice.

Campania „Nu traversa neregulamentar” are ca scop principal conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile traversării neregulamentare, în special în zonele considerate „puncte negre” unde au avut loc accidente cauzate de abaterile pietonilor.

Citiți și: Poliția Locală Pitești angajează!

În urma activităților preventive desfășurate, polițiștii locali au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.455 de lei pietonilor care au încălcat regulile privind traversarea drumurilor publice.

În cadrul acțiunii, pietonii au fost informați cu privire la regulile de circulație și li s-au oferit recomandări pentru a traversa în siguranță.

Acțiunea s-a concentrat nu doar pe aplicarea sancțiunilor, ci mai ales pe educarea și conștientizarea pietonilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când traversează neregulamentar.

Obiectivele campaniei „Nu Traversă Neregulamentar”

– Conștientizarea riscurilor:

Informarea cetățenilor despre pericolele traversării prin locuri nepermise și importanța respectării regulilor de circulație.

– Păstrarea integrității spațiilor verzi:

Identificarea zonelor în care traversarea neregulamentară a dus la distrugerea spațiului verde amenajat și promovarea respectului față de mediul înconjurător.

Gata: Poliția Locală Pitești a trecut la ,,atac”! Nu mai scapă nimeni!

– Creșterea gradului de siguranță rutieră:

Reducerea numărului de accidente cauzate de abaterile pietonilor prin prevenție și informare.

Recomandări pentru pietoni

Pentru a preveni evenimentele rutiere și a-și proteja propria siguranță, Serviciul Siguranță Rutieră recomandă pietonilor:

 – Prudență la traversare: Asigurați-vă întotdeauna înainte de a traversa și folosiți trecerile de pietoni.

 – Educația copiilor: Părinții sunt încurajați să își educe copiii cu privire la regulile de circulație și să îi supravegheze în trafic.

 – Traversarea doar la culoarea verde: Traversarea trebuie efectuată numai la semaforul verde, acolo unde există, și pe trecerea de pietoni.

 – Evitarea traversării în fugă: Nu traversați în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgență.

 – Deplasarea corectă: Mergeți întotdeauna pe trotuar sau acostament, iar în absența acestora, pe partea stângă a drumului.

 – Atenție la mijloacele de transport în comun: Nu traversați prin spatele mijloacelor de transport în comun când acestea sunt oprite în stație.

 – Supravegherea copiilor: Nu lăsați copiii să traverseze singuri, deoarece aceștia sunt imprevizibili și nu pot evalua corect distanțele și vitezele.

Prin campania „Nu traversa neregulamentar”, Poliția Locală Pitești își propune să reducă numărul accidentelor de circulație cauzate de abaterile pietonilor și să promoveze un comportament responsabil în rândul cetățenilor.

Este esențial ca fiecare participant la trafic să conștientizeze riscurile și să respecte regulile de circulație pentru a asigura siguranța tuturor.

Respectarea regulilor rutiere este esențială pentru prevenirea accidentelor și protejarea vieților.

Poliția Locală Pitești continuă să își desfășoare acțiunile pentru a asigura un mediu sigur pentru toți participanții la trafic.

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI.

Foto: Poliția Locală Pitești

Kaia 555×222
570 X 90 CAPRA 3