mioveni

GRATUIT! Testare Babeș Papanicolau și HPV, în Mioveni

Primăria orașului Mioveni a încheiat un parteneriat cu Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu-Rusescu” București pentru desfășurarea unei campanii de depistare a leziunilor de col uterin.

Citiți și: Noi echipamente pentru Spitalul Orășenesc Mioveni

Astfel, femeile din Mioveni, în special cele provenind din grupuri vulnerabile, vor beneficia de teste „Babeș-Papanicolau” și HPV, în mod GRATUIT, în următoarea perioadă.

Citiți și: Meci internațional la Sala Sporturilor din Mioveni!

Important:

Femeile cu vârste cuprinse între 24 -29 de ani vor beneficia de testare „Babeș-Papanicolau”, iar cele cu vârsta cuprinsă între 30-64 de ani vor beneficia de testare HPV.

Testele vor fi interpretate centralizat, la laboratorul INSMC, în condiții de calitate asigurată conform standardelor europene.

Persoanele interesate trebuie să se prezinte pentru programare la sediul Primăriei Mioveni (la ghișeul din holul instituției) cu buletinul de identitate, începând de joi, 23 septembrie, în intervalul 09.00-14.00.

Campania de testare se va desfășura, începând cu data de 15 octombrie 2021.

Relații suplimentare la telefon 0720.010.711 (de luni până vineri, în intervalul 09.00-14.00).

Programul este finanțat din fonduri europene și este implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului ”Alessandrescu-Rusescu”, în parteneriat cu Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea şi Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate -SASTIPEN .

Cancerul de col uterin sau cervical este al patrulea cel mai frecvent tip de cancer la femei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că cca. 99% dintre cazuri sunt cauzate de infecţia cu virusul papiloma uman (HPV). Testul Babeş-Papanicolau (PAP) este important în preventia cancerului de col uterin. Efectuat regulat, testul Babeş-Papanicolau poate identifica precoce, înainte de a deveni canceroase, celulele anormale de la nivelul colului uterin.

Campania de testare se va desfășura cu respectarea măsurilor împotriva răspândirii infecției cu noul virus SARS-COV-2.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441