New Profesional Consult 930 x 122

neacordarea priorității

Greșeala care te lasă fără permis în 2024

Greșeala care te lasă fără permis în 2024.

Cea mai des întâlnită greșeală care poate duce la suspendarea permisului de conducere este nerespectarea priorității pietonilor la trecerile de pietoni.

Aceasta este o problemă mai ales în cazul trecerilor cu refugiu amplasate pe drumuri cu mai multe benzi pe sens.

Potrivit legislației în vigoare, când traversăm o trecere de pietoni situată pe un drum cu patru benzi și două sensuri, suntem obligați să acordăm prioritate pietonilor aflați pe sensul nostru de mers.

Greșeala care te lasă fără permis în 2024

Conform articolului 101 din Codul Rutier, această abatere se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni (de la 6 la 8 puncte-amendă). Totodată, legea prevede și suspendarea permisului pentru o perioadă de 60 de zile.

De fiecare dată când drumul este prevăzut cu cel puțin două benzi de circulație pe același sens, șoferii trebuie să acorde prioritate pietonilor angajați pe sensul lor de mers, adică între axul drumului și bordură.

Această regulă are scopul de a proteja și de a facilita traversarea în siguranță a pietonilor.

Totuși, mulți șoferi sunt încă confuzi în legătură cu aceste reguli și pot fi sancționați în mod nejustificat pentru neacordarea priorității pietonilor.

Reamintim că, România se află pe primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere. Printre cele mai frecvente cauze generatoare de accidente se numără și neacordarea priorității.

Citește și:

Greșeala banală pentru care șoferii se aleg cu dosar penal

Se schimbă iar Codul Rutier! Ce șoferi vor fi ”eliminați” din trafic

Foto descriptiv

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90