SMART KIDS 930X122

finantare

GURĂ DE OXIGEN PENTRU STAȚIUNEA MOLIVIȘU

Comisia de împrumuturi a Ministerului Finanţelor Publice a aprobat cererile de împrumut ale comunelor argeșene Arefu, Cicăneşti şi Brăduleţ pentru cofinanţarea proiectului de amenajare a staţiunii de schi de la Molivişu.

Citiți și: Admitere la liceu fără examen

În total este vorba de 20.000.000 de lei, banii urmând să intre în conturile celor trei comune în jurul datei de 21 iulie.

Valoarea totală a proiectului este de 73.434.349 de lei. Din această sumă, contribuţia Uniunii Europene este de 25.252.657 de lei, Guvernul României contribuie cu 2.133.000 de lei, iar beneficiarul (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Molivişu, din care fac parte Consiliul Judeţean Argeș şi comunele Arefu, Cicăneşti şi Brăduleţ) trebuie să asigure 32.100.000 de lei.

Citiți și: Pitești. Proiect ambițios: Fără cabluri pe stâlpii din oraș

Amintim că investiția trebuie finalizată până la sfârșitul acestui an, dar lucrările sunt în foarte mare întârziere. Luni de zile prețioase s-au pierdut din cauza faptului că cele trei comune nu aveau bani pentru acoperirea părții care le revine. Dacă investiția nu va fi realizată în acest an, finanțarea europeană se va pierde, iar proiectul va fi compromis.

Interesant este că la faţa locului, în cursul amenajării pârtiei principale de schi, a fost descoperit un izvor de apă sulfuroasă. Acesta ar urma să fie captat pentru a putea fi folosit de turiştii din zonă. De asemenea, lângă izvor va fi ridicată o troiţă.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA