NOR CURIER 930X122

vreme

Iarna își intră în drepturi! Frigul pune stăpânire pe țara noastră!

Ciclon polar peste România. Începând de astăzi, vremea se va răci radical, iar ninsorile se vor extinde.

Citiți și: În sfârșit! Vestea mult așteptată a venit de la meteorologi!

Din această seara, temperaturile vor scădea puternic, iar în cea mai mare parte a țării va ploua.

La munte și, temporar, în zonele mai înalte din nordul Moldovei, vor fi și intervale cu lapoviță și ninsoare.

Citiți și: Vremea o ia razna! Fenomene de necrezut în această săptămână

Acest ciclon care este peste țara noastră va aduce precipitații slabe și local, moderate, în majoritatea regiunilor țării. Cantitățile de apă vor atinge, în general, 5 – 15 l/mp, iar izolat, în zonele de munte din vestul țării, vor depăși 30 de l/mp.

Datorită traiectoriei nordice a ciclonului, în cea mai mare parte a țării vor predomina ploile. Inițial va ninge doar în zonele înalte de munte, la altitudini de peste 1800 m.

De asemenea, din această dimineață, aria ninsorilor se va extinde în zonele de munte din nordul țării și se va depune un strat de zăpadă și altitudini mai coborâte.

Trecător, mai ales în a doua parte a zilei de joi și vineri, vor fi posibile intervale cu lapoviță și ninsoare și în zonele mai înalte din nordul Moldovei.

De asemenea, vântul se va intensifica puternic în vestul, sudul și estul țării, cu rafale ce vor atinge 40 – 50 km/h, iar izolat 60 – 70 km/h.

Vremea la Pitești

La Pitești, în următoarea perioadă, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9-13 grade Celsius, iar minimele între 2-7 grade.

Sunt anunțate și precipitații sub formă de ploaie și lapoviţă.

Foto principal – descriptiv: Evenimentul Zilei

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90