NOR CURIER 930X122

drumuri

Iarna revine în forță! Pe multe drumuri importante se circulă deosebit de greu!

Atenție, șoferi! Anvelopele de iarnă încă sunt necesare!

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Iarna a revenit brusc, în special în zonele de munte, iar acest lucru i-a luat prin surprindere pe mulți șoferi care au plecat la drum fără anvelope de iarnă.

 

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

Așa se face că mulți au derapat pe drumurile de munte sau au blocat funcționarea utilajelor de deszăpezire, după cum atrag atenția și reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

Legea prevede că anvelopele de iarnă sunt obligatorii indiferent de anotimp atâta vreme cât condițiile meteo impun (polei, zăpadă, lapoviță). Cine pleacă la drum fără cele necesare pe timp de iarnă riscă să fie amendat drastic.

Așadar, cei care s-au lăsat păcăliți de vremea bună de până acum ar trebui să aibă grijă și să își echipeze mașinile corespunzător.

Mai mult, șoferii trebuie să respecte indicațiile drumarilor și polițiștilor pentru a nu bloca traficul sau pentru a nu fi implicați în accidente și, mai important, pentru a permite deszăpezirea drumurilor.

 

Imaginile video și foto din acest articol provin din zona drumului DN 73 A Predeal – Râșnov, însă și în Argeș avem drumuri similare care ajung la astfel de altitudini (spre Vidraru, pe culoarul Rucăr – Bran, spre Voinea etc.).

Așadar, prudență maximă!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3