930 pe 122 COSTACHE

drumuri

Iarna revine în forță! Pe multe drumuri importante se circulă deosebit de greu!

Atenție, șoferi! Anvelopele de iarnă încă sunt necesare!

Citiți și: Argeș. Facturi uriașe!

Iarna a revenit brusc, în special în zonele de munte, iar acest lucru i-a luat prin surprindere pe mulți șoferi care au plecat la drum fără anvelope de iarnă.

 

Citiți și: Poliția a anunțat ce se întâmplă pe drumuri. Mare atenție!

Așa se face că mulți au derapat pe drumurile de munte sau au blocat funcționarea utilajelor de deszăpezire, după cum atrag atenția și reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov.

Legea prevede că anvelopele de iarnă sunt obligatorii indiferent de anotimp atâta vreme cât condițiile meteo impun (polei, zăpadă, lapoviță). Cine pleacă la drum fără cele necesare pe timp de iarnă riscă să fie amendat drastic.

Așadar, cei care s-au lăsat păcăliți de vremea bună de până acum ar trebui să aibă grijă și să își echipeze mașinile corespunzător.

Mai mult, șoferii trebuie să respecte indicațiile drumarilor și polițiștilor pentru a nu bloca traficul sau pentru a nu fi implicați în accidente și, mai important, pentru a permite deszăpezirea drumurilor.

 

Imaginile video și foto din acest articol provin din zona drumului DN 73 A Predeal – Râșnov, însă și în Argeș avem drumuri similare care ajung la astfel de altitudini (spre Vidraru, pe culoarul Rucăr – Bran, spre Voinea etc.).

Așadar, prudență maximă!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Donaris 570×90