NOR CURIER 930X122

anaf

Iată cum sunt verificați românii de ANAF

Iată cum sunt verificați românii de ANAF

Citiți și: Șah-mat înainte de alegeri! Prefectul, ordin care schimbă tot în consiliile locale

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a pregătit un ordin de punere în aplicare a prevederilor care include chiar notificarea de conformare, după ce Codul de procedură fiscală a fost modificat prin OUG 188/2022.

Astfel, ANAF urmează să întreprindă o serie de activităţi preliminare pentru a verifica situația fiscală a persoanelor fizice, care include analiza de risc, urmată de trimiterea unei notificări de conformare, potrivit Capital.ro.

Citiți și: Lovitură de milioane de lei! Ce urma să ajungă în țară

Apoi abia vor fi selectate persoanele care vor fi supuse verificării situaţiei fiscale personale.

În ceea ce privește verificarea situației fiscale personale a unei persoane fizice, se va efectua o analiză preliminară de risc pentru a determina riscul de neconformare la declararea veniturilor impozabile.

Mai clar, acest risc de neconformare la declararea veniturilor impozabile al unei persoane fizice reprezintă diferența semnificativă dintre veniturile estimate în cadrul analizei de risc și veniturile declarate de persoana fizică și/sau de plătitorii de venituri pentru aceeași perioadă fiscală.

Amintim că, diferența este considerată semnificativă atunci când este mai mare de 10% față de veniturile estimate în cadrul analizei de risc și veniturile declarate de persoana fizică și/sau de plătitorii de venituri, însă nu mai puțin de 50.000 de lei.

Foto: Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90