930×122 CAPRA 5

Maica Domnului Pantanassa

Icoana făcătoare de minuni a revenit la Pitești!

Icoana făcătoare de minuni a revenit la Pitești!

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

O copie a Icoanei Maicii Domnului „Pantanassa” (Tămăduitoarea de cancer și boli grele) din Sfântul Munte Athos ajunge la Pitești.

Credincioșii se vor putea ruga la icoană în acest weekend, la Biserica ,,Sfânta Mina” din Pitești.

Biserica este deschisă până seara la orele 19.00.

Originea și minunile Icoanei „Pantanassa”

Icoana, pictată pe lemn în secolul al XVII-lea, provine din Nea Skiti și a fost adusă la Mănăstirea Vatoped de către obștea lui Gheron Iosif Vatopedinul, potrivit doxologia.ro.

Unul dintre primele semne ale harului său a fost observat când Gheron Iosif a fost martor la un eveniment miraculos: fața Maicii Domnului a strălucit intens în timp ce un tânăr din Cipru, care până atunci trăise în necredință, era aruncat la pământ de o forță nevăzută.

Acest moment de cumpănă l-a determinat pe tânăr să-și schimbe radical viața, devenind un credincios devotat.

De-a lungul anilor, multe mărturii despre vindecări miraculoase de cancer au fost raportate după rugăciuni făcute în fața acestei icoane.

În Rusia, la cererea Patriarhului Moscovei, trei copii ale icoanei „Pantanassa” au fost plasate în locuri sfinte.

Au fost puse inclusiv la biserica Tuturor Sfinților din Krasnoe Selo, la Mănăstirea Schimbării la Față a Mântuitorului din Novospaski și la Mănăstirea Valaam, unde au continuat să se întâmple minuni.

Icoana făcătoare de minuni a revenit la Pitești!

Prezența Icoanei în România și În Lume

În România, copii ale acestei icoane se găsesc la mai multe lăcașuri de cult, precum:

– Biserica Rusă din București

– Mănăstirea Oașa din Alna

– Mănăstire Șinca Nouă din Brașov.

La nivel internațional, parohia „Sfântul Ioan Botezătorul și Sfântul Mucenic Alban” din Luton, Marea Britanie, a primit de asemenea o copie a acestei icoane în primăvara anului 2014.

Invitație la rugăciune

Credincioșii din Argeș și împrejurimi vor avea ocazia rară să experimenteze personal puterea de vindecare și mângâiere a Maicii Domnului „Pantanassa”.

Toți cei care trec prin momente de încercare, fie fizic, fie spiritual, sunt așteptați la Biserica „Sfânta Mina” pentru a găsi sprijin și alinare în rugăciune.

Foto: Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3