New Profesional Consult 930 x 122

gripa

Important! Cum faci diferența între gripă și viroze

Important! Cum faci diferența între gripă și viroze

Citiți și: Anunț important din partea ministrului Sănătății

Foarte multe persoane ajung zilnic la medic din cauza afecțiunilor de sezon, iar România e în alertă la început de an.

Numărul cazurilor de gripă a crescut după sărbătorile de iarnă.

Citiți și: Scandalos! În plin sezon de gripă, „japcă” pe față la unele farmacii din Pitești!

Rata de transmitere a fost mai mare în aceste zile libere, în care rude și prieteni au petrecut Crăciunul și Revelionul în spații închise, dar și pentru că mulți sunt nevaccinați.

Bogdan Micu, medic de la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău, explică și care sunt simptomele ce fac diferența între viroza respiratorie și gripă, dar și care sunt complicațiile ce pot să apară, conform Adevărul.

„În cazul gripei, febra este înaltă, slab responsivă la tratamentul cu antitermice și de durată, adică minimum trei zile.

În cazul virozei respiratorii, febra este responsivă la tratamentul antitermic, nu este așa înaltă ca în cazul gripei iar durata este mult mai scurtă, undeva la două zile, două zile și jumătate”, declară medicul Bogdan Micu.

Gripa are un potenţial mare de răspândire şi se transmite prin contact direct, tuse, strănut, dar şi prin contact indirect, atunci când picături ori secreţii din nas sau din gât se depun pe mâini ori pe suprafeţe. De acolo, virusul este transferat către alte persoane.

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3