EcoMoto 930×122

bani

Important! Se dau bani de la stat!

Important! Se dau bani de la stat!

Citiți și: Pensiile, schimbare semnificativă în luna mai! Anunțul făcut azi de oficialități

La sfârşitul anului trecut, judecătorii de la Curtea Constituțională a României decis au stabilit că plata contribuțiilor de sănătate suplimentare pentru pensii mai mari de 4.000 de lei este neconstituțională.

Oamenii își vor primi banii înapoi în decurs de un an de zile, iar acest lucru va fi prevăzut în actul care va fi adoptat de Guvern, potrivit dcnews.ro.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

Cei care au o pensie de 4.500 de lei vor primi de la stat aproximativ 600 de lei/an, ceea ce înseamnă 50 de lei pe lună.

Foștii magistrați ar putea primi de 30 de ori mai mult. Adică, 1.600 de lei/lună, ceea ce înseamnă 19.200 de lei/an.

Decizia CCR a fost publicată în Monitorul oficiaL. Astfel, oamenii care au plătit deja aceste contribuții vor avea pensiile reîntregite.

Totuși, pentru că deja a calculat și transmis în teritoriu inclusiv pensiile pentru ianuarie 2023, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) anunță că va putea implementa decizia CCR doar din februarie.

Detalii, AICI

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90