New Profesional Consult 930 x 122

masina

Împrumuți mașina cuiva? Este posibil să plătești integral amenda aplicată

Împrumuți mașina cuiva? Dacă poliția îți cere datele sale și nu i le dai, va trebui să plătești integral amenda aplicată.

Citiți și: Piteşti: Un şofer începător coboară la semafor şi execută 10 flotări

Cei care își împrumută mașina altor persoane vor risca o sancțiune mai dură în situația în care nu comunică, la cererea poliției rutiere, datele respectivilor șoferi de ocazie, conform unui proiect recent de OUG pentru modificarea Codului rutier, informează Avocatnet.ro.

În același timp, autoritățile vor stabili un termen minim de răspuns la solicitare și, totodată, ce date trebuie comunicate efectiv.

Citiți și: Video – La un pas de o mare tragedie în Pitești. Imagini incredibile lângă Colegiul Odobescu!

În primul rând, pentru cei care vor ignora solicitările poliției rutiere de a comunica datele șoferului de ocazie, amenda va trebui achitată integral. Adică în acest caz nu se va mai aplica regula de acum a plății, în termen de 15 zile, a jumătate din minimul amenzii. Ci se va plăti exact cât este trecut pe procesul-verbal de contravenție.

Amenda pentru faptă este din clasa a patra de sancțiuni (între nouă și 20 de puncte-amendă). În prezent, deoarece punctul-amendă este de 145 lei, sancțiunile se pot ridica la sume cuprinse între 1.305 și 2.900 lei. Astfel, dacă un proprietar poate scăpa acum cu o amendă de 652,5 lei în caz de achitare rapidă, în viitor acesta va plăti cel puțin 1.305 lei, dacă nu chiar mai mult.

În al doilea rând, autoritățile vor stabili un termen minim în care proprietarii vor trebui să transmită poliției rutiere datele personale ale celui căruia i-au încredințat mașina. Concret, acest termen minim va fi de 20 de zile, în condițiile în care Codul rutier nu conține acum o asemenea chestiune.

Foto descriptiv

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441