930×122 CUMPANA 5

dn 73

În weekend, șoferii și-au făcut de cap pe DN 73

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile de prevenire a cauzelor generatoare de accidente pe drumurile din județul Argeș.

Citiți și: La 22 de ani, zmeu pe șosea. Prins cu 175 km/h în localitate

Astfel, în ultima zi a săptămânii precedente mai mulți șoferi au rămas pietoni din cauza vitezei excesive. Unii dintre ei s-au ales cu dosare penale după ce au fost depistați băuți la volan, fie cu permisul de conducere anulat, fie ambele.

Cele mai multe abateri au fost constatate pe DN 73.

Citiți și: Prinși băuți și fără permis, în intervalul carantinei de noapte

În ziua de 26 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 31 de ani, din Văcărești, județul Dâmbovița, care conducea o motocicletă pe DN 73, pe raza localității Mihăești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 117 km/h.

De asemenea, polițiștii au depistat un bărbat de 39 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism, marca Skoda Octavia pe DN 73, pe raza localității Schitu Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 121 km/h.

Tot pe DN 73, dar pe raza localității Țițești, polițiștii rutieri au depistat un bărbat de 48 de ani, din București, care conducea un autoturism, marca BMW X5, fiind înregistrat cu aparatul RADAR cu viteza de 128 km/h.

În fiecare situație, a fost aplicată amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiind aplicată și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 90 de zile, prin reținerea permisului de conducere și eliberarea unei dovezi înlocuitoare.

CONDUCEAU SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 38 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Schitu Golești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Totodată, din verificări s-a stabilit că cel în cauză avea permisul de conducere anulat, neavând dreptul de a conduce.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără drept și conducere sub influența alcoolului, conform art. 335 și 336 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

De asemenea, polițiștii rutieri câmpulungeni au depistat un alt bărbat, de 41 de ani, din Schitu Golești, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localitățiii de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

Foto: descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90