Donaris 930 x 122

comunicat de presă

Începe construcția unui pod deosebit de important din Argeș!

Începe construcția unui pod deosebit de important din Argeș!

Citiți și: „PSD a câștigat detașat alegerile în județul Argeș”

Comunicat de presă!

Ion Mînzînă: ,,Începe construcția noului pod de la Poiana Lacului”

Citiți și: Condițiile preșcolarilor din Pitești: O prioritate permanentă

Astăzi a fost semnat contractul pentru construcția noului pod de pe Podul de pe DN 67B la Poiana Lacului, o investiție mult așteptată de către locuitorii din zonă și de către șoferii care tranzitează acest drum important care leagă Piteștiul de Drăgășani și Târgu Jiu.

Lucrările vor începe luni, 1 aprilie.

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, a fost astăzi împreună cu Valerică Spirea, viceprimar al comunei Poiana Lacului, și cu Eduard Dima, director general adjunct al DRDP București, dar și cu reprezentanți ai DRDP Craiova pe amplasamentul unde va fi construit podul care va traversa Valea Răchita.

,,Este un moment important, pentru că după multe piedici, inclusiv procese în instanță, încep lucrările pentru acest pod nou de care aveam cu toții mare nevoie.

Cetățenii din Poiana Lacului și șoferii aflați în tranzit vor beneficia în curând de un pod solid care va asigura fluența circulației.

Mulțumesc Guvernului și în special ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru modul în care sprijină modernizarea și dezvoltarea infrastructurii din județul Argeș.

Am găsit deschidere totală și iată că pe drumurile din Argeș sunt investiții fără precedent.

Argeșenii merită să se bucure de cele mai bune condiții de transport!”, a declarat Ion Mînzînă,

,,Construcția acestui nou pod este este un proiect foarte important pentru locuitorii din Poiana Lacului.

Începe construcția unui pod deosebit de important din Argeș!

Știu cât de mult înseamnă această investiție pentru consătenii mei și mă bucur că echipa din care fac parte a reușit să deblocheze lucrările.

Îi mulțumesc domnului președinte Ion Mînzînă pentru toată susțiunerea.

Fac parte dintr-o echipă puternică, echipă care a dovedit că este cu adevărat aproape de argeșeni și face tot ce este nevoie pentru dezvoltarea și modernizarea localităților din acest județ, inclusiv pentru locuitorii din această frumoasă localitate!”, a declarat Valerică Spirea.

,,Este o investiție mult așteptată.

Construcția noului pod va dura aproximativ 12 luni și ceea ce mă bucură este faptul că au început și lucrările de asfaltare pe acest drum important. Iată că se poate!”, a declarat Eduard Dima.

Podul de la Poiana Lacului care se află în administrarea CNAIR a fost distrus de inundațiile din 2014.

În paralel cu lucrările de la Poiana Lacului, CNAIR a început și lucrări de asfaltare pe segmentul Drăgășani – Târgu Jiu, un drum pe care nu s-au mai făcut reparați în ultimii 13 ani.

Foto: PSD Argeș

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

5 comentarii

 • dorel spune:

  o investitie foarte mult asteptata (frateeee 10 ani ca sa semnezi un contract pentru repararea unui pod ????!!!!!), in conditiile in care prin alte parti, in maxim 2 luni e podul gata la loc (asa a fost si pe la noi in vremea raposatului…si o mai fi prin alte locuri)
  iar dn67b, e vai mama lui de drum (zona arges, prin valcea e ceva mai ok)
  cum poti sa te lauzi cu asta, lasi capu’ jos , il faci si gata; numai psd a fost la butoane, ce au facut 10 ani?
  sa vezi c-arges c-lung dn73c, mai frumos
  sa invete din dj703g (partea din valcea, cea din arges concureaza cu dc275 la cel mai prost drum de pe planeta)

 • Gheorghe spune:

  Drumul pana la acesta locație unde se va face acest pod va plăcut dn Manazana .

 • Mihaela spune:

  in sfârșit i-a venit rândul.Dar cu drumul cum rămâne?Ne-am făcut praf mașinile pe acest drum Pitești-Poiana Lacului -Dragasani.
  Oricum este bine venit noul pod,mulțumim!

 • Catalin spune:

  Podul se reface, nu se face, ca acolo a fost pod. Daca faceau unul unde n-a mai fost, intelegeam mandria. Dar sa refaci un pod dupa mai bine de zece ani si sa te lauzi, e jenant. Dar asta e nivelul administratiei in Romania: jenant.

 • Marian U spune:

  Ne amintim perioada după ce podul s-a prăbușit,chinul traversării pe drumuri ocolitoare foarte grele chiar off road și ce timpi mari de întârziere presupunea,chiar și 1 ora.
  Apoi după multa așteptare,cum a fost construit podul provizoriu de o bandă,pe care se circulă alternativ din ambele sensuri,rămânând așa
  provizoriu peste 10ani.
  Acum,speram că data1 aprilie nu e păcăleală fiind și 2024 an electoral și vom vedea cat mai repede construit noul pod.
  Rămâne de văzut cum se va desfășura traficul,care este oricum destul de îngreunat,in această zonă, odata cu inceperea lucrărilor pe vechiul amplasament lângă cel provizoriu,deoarece si perioada de execuție 12luni este mare pentru un pod de doar 15 metri peste o garla.
  Doame ferește!Atunci când vor pica altele mai mari.Poate ca se va gestiona mai bine.
  Sau poate mai simplu ar fi sa anticipam și sa prevenim!
  Mulțumesc Cnair,spor la treaba! așteptăm să
  vedem când va fi gata,între timp sigur puteți sa observati și starea generala a acestui drum”strategic”Dn67b Pitești-Drăgășani.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90