EcoMoto 930×122

elevi

ÎNCEPE ŞCOALA – SFATURI UTILE DE LA POLIŢIE

Mâine, 11 ianuarie, începe din nou şcoala. Cu această ocazie, Poliţia a lansat în spaţiul public o listă cu sfaturi utile pentru părinţi şi copii.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Pe de-o parte, părinţii sunt sfătuiţi să îşi încurajeze copilul să le povestească ce prieteni are, cu ce probleme se confruntă şi cum îşi petrece timpul liber. De asemenea, părinţii ar trebui să încerce să petreacă alături de copiii lor cât mai mult timp.

Pentru elevi sfaturile se împart în două categorii: pentru drumul parcurs spre şi de la şcoală şi pentru timpul petrecut în unitatea de învăţământ. Astfel, pe drum elevii trebuie să respecte regulile de circulaţie, dar şi să ecite zonele slab iluminate sau mai puţin circulate.

Citiți și: Milioane de români scutiți de taxe! Anunț fabulos

„Alegeţi să parcurgeţi drumul împreună cu alţi colegi, mai ales dacă la ieşirea de la ore este seară! Evitaţi utilizarea telefonului mobil pe stradă. E de preferat să nu ascultaţi muzică la căşti atunci când vă deplasaţi pe drumurile publice, deoarece atenţia voastră este, astfel, mult diminuată! Nu acceptaţi compania unor persoane necunoscute şi nu primiţi nimic de la acestea, indiferent ce vă spun! Evitaţi să aveţi asupra voastră sume mari de bani sau bijuterii deosebite, pentru a nu atrage atenţia infractorilor! Sunaţi la 112 dacă sunteţi în pericol sau martorul unei infracţiuni!”, le transmit poliţiştii elevilor.

Pentru la şcoală sfaturile sunt: „Alegeţi-vă cu grijă prietenii! Păstraţi-vă calmul când discutaţi în contradictoriu şi nu recurgeţi niciodată la violenţă pentru a vă impune părerile! Aveţi grijă de lucrurile personale şi de bunurile şcolii! Nu umblaţi cu lucrurilor colegilor fără acordul lor şi nu le ascundeţi, nici măcar în joacă! Protejaţi elevii mai mici şi ajutaţi-i să se simtă în siguranţă! În timpul pauzelor, nu părăsiţi incinta şcolii sau curtea unităţii de învăţământ!. Semnalaţi profesorilor prezenţa unor străini în şcoală sau în curte, mai ales dacă aceştia încearcă să atragă elevii în discuţii sau să le ofere vreun bun!”

Nimeni nu are dreptul să vă ameninţe sau să vă vorbească urât. Spuneţi-le imediat profesorilor sau părinţilor dacă vă simţiţi agresaţi în vreun fel!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3