Donaris 930 x 122

bani

Incredibil! Elev pus să dea banii de bursă înapoi

Un elev din București a fost pus să dea banii de bursă înapoi, deoarece aceasta s-ar fi aprobat din greșeală.

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Drept urmare, zilele trecute copilul ar fi trebuit să se prezinte la școală cu suma primită până în prezent.

Este vorba despre o bursă de performanță. Cazul a ajuns în atenția publică după ce mama copilului a sesizat acest incident publicației edupedu.ro

Citiți și: Românii care vor primi 700 de lei în plus la pensie!

Părintele este indignat de faptul că, pentru greșeala comisă de altcineva trebuie să răspundă acum propriul copil.

Cu privire la această situație, și Ministerul Educației a transmis un punct de vedere oficial.

Potrivit ordinului de ministru nr. 5.379/2022, comisia de atribuire a burselor din unitatea de învățământ este responsabilă exclusiv pentru acordarea/validarea acestor forme de sprijin financiar. Dat fiind că eroarea aparține comisiei, considerăm că nu elevul este responsabil pentru îndreptarea ei, iar comisia trebuie să își asume consecințele”, a transmis Ministerul Educației pentru sursa citată.

Citește mai multe despre acest caz – AICI 

Reamintim că, bugetul pentru bursele elevilor este în anul 2022 de 5 ori mai mare decât în anul 2020 (1,332 miliarde lei față de 270 milioane lei în 2020).

În acest an școlar, cuantumul minim al burselor lunare de performanță, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar cu frecvență, este de:

– 500 ron, pentru bursa de performanță,

– 200 ron, pentru bursa de merit,

– 150 ron, pentru bursa de studiu,

– 200 ron, pentru bursa de ajutor social.

Bursele de performanță se acordă elevilor din învățământul preuniversitar de stat și particular înscriși la cursurile cu frecvență, în funcție de rezultatele la concursurile/competițiile naționale organizate de Ministerul Educației sau la competițiile sportive internaționale la care participă loturile naționale ale României.

Sursă foto principal: monitorulcj.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3