- Publicat de: ePitești
- 23-07-2024, ora 13:44
- Știri, Știri
Incredibil! Poliția Rutieră va face filaje la WC!
Incredibil! Poliția Rutieră va face filaje la WC!
Citiți și: Depășești limita cu 30 km/h? Ce riști și ce se întâmplă cu permisul!Ministerul Sănătății a pus recent în consultare publică un proiect de hotărâre de Guvern.
Menit să reglementeze procedurile de recoltare, depozitare și transport al mostrelor biologice.
Citiți și: Exclusiv. Argeș: Momente uluitoare, terifiante! Un bărbat a fost luat pe sus de polițiștiÎn scopul stabilirii îmbibației de alcool în sânge și a prezenței substanțelor psihoactive în cazul persoanelor implicate în evenimente rutiere, conform Jurnalul.ro.
Normele metodologice, elaborate în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, urmează să fie aprobate printr-o hotărâre a Guvernului României.
Conform Ordonanței de Urgență 97 din 11 iulie 2024.
Proiectul prevede că rezultatele analizelor toxicologice vor fi comunicate poliției prin e-mail.
În acest context, vor fi înființate structuri permanente pentru gestionarea acestei corespondențe.
De asemenea, Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne sunt responsabile pentru dezvoltarea unei platforme informatice.
Care va facilita comunicarea cu medicii legiști.
Pentru a asigura transparența și eficiența în procesul de comunicare, șoferii vor primi rezultatul analizei toxicologice prin e-mail, SMS sau apel telefonic.
Iar în anumite cazuri, și prin curier.
Incredibil! Poliția Rutieră va face filaje la WC!
Restituirea permisului de conducere, în cazul în care analiza toxicologică nu este finalizată în termen de 72 de ore, va fi realizată prin servicii de curierat sau poștale.
Dar abia începând cu a patra zi de la recoltarea probelor.
Un aspect remarcabil al noilor norme este faptul că recoltarea urinei se va face sub supravegherea unui polițist rutier de același sex cu persoana în cauză.
Potrivit articolului 9, alineat 5, din Anexa 12 la această hotărâre, „recoltarea mostrei de urină se realizează de către persoana în cauză într-un spaţiu adecvat, sub supravegherea unui polițist rutier de acelaşi sex cu persoana supusă recoltării, cu respectarea demnităţii umane, fără a se permite prezenţa altor persoane sau animale în incinta respectivă și fără a se permite compromiterea în orice mod a mostrei de urină”.
De asemenea, nu se vor permite alte persoane sau animale în spațiul de recoltare.
Iar orice compromitere a mostrei va fi evitată cu strictețe.
În ceea ce privește costurile, prestațiile medico-legale și trusele de depozitare a mostrelor biologice vor fi suportate de către persoanele implicate.
Costul prestației medico-legale și al truselor va fi achitat lunar, pe baza facturilor emise de instituțiile medico-legale.
Puteți comenta acest articol, pe pagina de Facebook, AICI.