930×122 CAPRA 5

amenzi

Incredibil! Vin din afara Piteștiului și aruncă gunoaiele la ghenele din oraș

Răspunzând sesizărilor primite din partea piteștenilor, Poliția Locală Pitești acționează permanent în vederea depistării acelor cetățeni care transportă deșeuri în mașinile personale și le aruncă la ghene de gunoi situate în alte zone decât cele de domiciliu.

Citiți și: Pitești. Amplă campanie în oraș. Este gratuit!

În urma unei astfel de acțiuni, desfășurate astăzi, 5 octombrie, la trei platforme diferite, concomitent, au fost aplicate, în decurs de 30 de minute, în intervalul orar 07:30 – 08:00, 6 sancțiuni, cu valori între 1.000 și 1.500 de lei, conform prevederilor H.C.L. 283 / 2021, care interzic aruncarea deșeurilor la alte platforme de colectare a gunoiului decât cele de la domiciliu.

Citiți și: Pitești. Festival internațional, 3 zile, în oraș

Incredibil este că nu sunt puțini cei care vin din afara orașului și aruncă gunoaiele la ghenele din municipiu.

„Pe lângă faptul că arunca deșeuri care provin din construcții, de exemplu, și nu achită taxa necesară la serviciul de salubrizare, vin și din afara Piteștiului. Pun gunoiul în portbagajul mașinii și îl aruncă la ghenele din oraș.

Noi monitorizăm în permanență și facem acțiuni inopinate. De fiecare dată când îi depistăm, sancțiunea va fi, fără doar și poate, aplicată”, declară pentru ePitești Bogdan Aristănțoiu, purtător de cuvânt al Poliției Locale.

„Municipalitatea piteșteană face apel la respectarea legislației în vigoare privind aruncarea deșeurilor, reamintind cetățenilor că la platformele de colectare a gunoiului din municipiu există camere de supraveghere video în vederea depistării celor care încalcă legea în acest sens”, transmite Primăria. (Sursă foto: Primăria Pitești)

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

2 comentarii

 • Andrei Mihai spune:

  Buna ziua! Ma numesc Mihai Andrei , persoana in cauza amendată in aceasta dimineața !
  Locuiesc pe strada cu pricina ,nu in “afara Piteștiului “ iar ghena respectiva deservește strada mea, cum reiese si din c.i cu care m-am legitimat !!
  Platesc conform contract la Salubritate ca orice cetățean !!!
  Va rog sa va informați și nu mai postați aberații de dragul de a scrie ceva !!

 • Daniel spune:

  Daca locuiți pe acea stradă, de ce v au mai amendat?

New Profesional Consult 570×90