SMART KIDS 930X122

controale

INDIENI AFLAŢI ILEGAL LA MUNCĂ ÎN ARGEŞ. CE AMENZI AU PRIMIT PATRONII

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș, alături de Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) au demarat o serie de acțiuni de control pentru depistarea angajaților străini ilegali și combaterea muncii nedeclarate a străinilor şi angajările ilegale.

Citiți și: Controale fulger! Patroni ”arși” la buzunar

În perioada 24-28 august 2020, au fost efectuate un număr de 6 controale, iar 4 angajatori au fost  sancționați  contravențional  în cuantum de 89.000 lei astfel :

-80. 000 lei pentru primirea la muncă a 4 persoane ( 2 cetățeni români, 2 cetățeni indieni) în perioada în care aveau contractul individual de muncă suspendat ;

Citiți și: Breaking: Este „nebunie” pe Autostrada A1, Pitești – București

– 9.000 lei pentru neevidențiere timp de muncă.

„Acțiunile de control realizate de către instituția noastră care a beneficiat de sprijinul și experiența de abordare a lucrătorilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări Argeș, și-au atins obiectivele  cu privire la reducerea incidenței muncii nedeclarate și angajarea ilegală a străinilor pe teritoriul României, fiind vizați, în principal, angajatorii pentru care prestează activitate cetățeni indieni”, a transmis ITM Argeş într-un comunicat.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA