Donaris 930 x 122

deșeuri aruncate pe domeniul public

Individ prins aruncând gunoiul pe domeniul public: „A fost amendat, a scos 100 de lei din buzunar, a pus-o jos și și-a văzut de drum”

Astăzi, începând cu ora 15:00 a avut loc o nouă ședință ordinară a Consiliului Local Pitești.

Citiți și: Video – La Mioveni, gunoiul se aruncă cu duba. Indivizi surprinși în fapt, în plină zi

În cadrul ședinței, primarul Cristian Gentea a adus în discuție majorarea amenzilor pentru anumite abateri, dând exemplul unui cetățean care a venit cu un microbuz plin de deșeuri, pentru a le descărca în containerele publice. Întâmplarea a avut loc în apropierea parcării Lidl din cartierul Prundu, iar întreaga scenă a fost filmată de un piteștean și trimisă primarului.

VEZI DISCUȚIA ÎNCEPÂND CU 2:14′ 15″ 

 

Acesta a fost ulterior identificat de Poliția Locală. Cel în cauză fiind proprietarul unei florării din oraș.

A fost identificat, i-am văzut numărul, am vorbit cu Poliția Locală. Are o florărie în Pitești (n.r. persoana în cauză), are un contract cu salubritatea pe o sumă modică, și bineînțeles că restul le duce la containerele noastre. A fost amendat pe loc, a scos 100 de lei din buzunar, a pus-o jos și și-a văzut de drum. Deci, așa nu se va face niciodată ordine.

El plătește în 15 zile jumătate din amenda minimă, care este de 200 de lei”, a declarat Cristian Gentea.

Problema deșeurilor aruncate pe spațiul public este o problemă cu care se confruntă de mult timp orașul Pitești. Pentru a stabili cât de cât ordinea și pentru ca amenzile să-i împiedice pe cetățeni să mai recurgă la astfel de gesturi, primarul Cristian Gentea a propus ca astfel de abateri să fie sancționate cu amenzi mult mai mari.

Tot referitor la problema gunoaielor, Sebastian Nedelcu, consilier local din partea USR, a adus în discuție o întâmplare, care a avut loc săptămâna trecută, la blocul G1 din cartierul piteștean Războieni, când locatarii au aruncat saci de gunoaie pe mașinile parcate.

VEZI DISCUȚIA ÎNCEPÂND CU 2:24′ 50″

În urmă cu puțin timp, mai mulți locatari au fost filmați în timp ce aruncau gunoaiele de la geamul apartamentelor în care locuiesc. Tocmai din această cauză, în zonă, Primăria a instalat și camere de supraveghere.

Vă reamintim că o familie a primit deja somație de a părăsi locuința, după ce a fost surprinsă de camerele de supraveghere aruncând în repetate rânduri gunoaiele pe fereastră. 

Cristian Gentea a declarat că nu are cunoștință de cele spuse de Sebastian Nedelcu, însă va verifica dacă așa au stat lucrurile.

De asemenea, edilul a mai afirmat că Poliția Locală urmărește tot timpul camerele de supraveghere, iar inclusiv el face des vizite în zona respectivă.

Foto descriptiv

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441