EcoMoto 930×122

deșeuri aruncate pe domeniul public

Individ prins aruncând gunoiul pe domeniul public: „A fost amendat, a scos 100 de lei din buzunar, a pus-o jos și și-a văzut de drum”

Astăzi, începând cu ora 15:00 a avut loc o nouă ședință ordinară a Consiliului Local Pitești.

Citiți și: Video – La Mioveni, gunoiul se aruncă cu duba. Indivizi surprinși în fapt, în plină zi

În cadrul ședinței, primarul Cristian Gentea a adus în discuție majorarea amenzilor pentru anumite abateri, dând exemplul unui cetățean care a venit cu un microbuz plin de deșeuri, pentru a le descărca în containerele publice. Întâmplarea a avut loc în apropierea parcării Lidl din cartierul Prundu, iar întreaga scenă a fost filmată de un piteștean și trimisă primarului.

VEZI DISCUȚIA ÎNCEPÂND CU 2:14′ 15″ 

 

Acesta a fost ulterior identificat de Poliția Locală. Cel în cauză fiind proprietarul unei florării din oraș.

A fost identificat, i-am văzut numărul, am vorbit cu Poliția Locală. Are o florărie în Pitești (n.r. persoana în cauză), are un contract cu salubritatea pe o sumă modică, și bineînțeles că restul le duce la containerele noastre. A fost amendat pe loc, a scos 100 de lei din buzunar, a pus-o jos și și-a văzut de drum. Deci, așa nu se va face niciodată ordine.

El plătește în 15 zile jumătate din amenda minimă, care este de 200 de lei”, a declarat Cristian Gentea.

Problema deșeurilor aruncate pe spațiul public este o problemă cu care se confruntă de mult timp orașul Pitești. Pentru a stabili cât de cât ordinea și pentru ca amenzile să-i împiedice pe cetățeni să mai recurgă la astfel de gesturi, primarul Cristian Gentea a propus ca astfel de abateri să fie sancționate cu amenzi mult mai mari.

Tot referitor la problema gunoaielor, Sebastian Nedelcu, consilier local din partea USR, a adus în discuție o întâmplare, care a avut loc săptămâna trecută, la blocul G1 din cartierul piteștean Războieni, când locatarii au aruncat saci de gunoaie pe mașinile parcate.

VEZI DISCUȚIA ÎNCEPÂND CU 2:24′ 50″

În urmă cu puțin timp, mai mulți locatari au fost filmați în timp ce aruncau gunoaiele de la geamul apartamentelor în care locuiesc. Tocmai din această cauză, în zonă, Primăria a instalat și camere de supraveghere.

Vă reamintim că o familie a primit deja somație de a părăsi locuința, după ce a fost surprinsă de camerele de supraveghere aruncând în repetate rânduri gunoaiele pe fereastră. 

Cristian Gentea a declarat că nu are cunoștință de cele spuse de Sebastian Nedelcu, însă va verifica dacă așa au stat lucrurile.

De asemenea, edilul a mai afirmat că Poliția Locală urmărește tot timpul camerele de supraveghere, iar inclusiv el face des vizite în zona respectivă.

Foto descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90