930×122 CAPRA 5

permis

Informație de mare importanță pentru șoferi!

Informație de mare importanță pentru șoferi!

Citiți și: Decizie radicală pentru toți cei care au permis de conducere!

În anumite situații, la reținerea permisului auto, șoferii primesc de la polițiști o dovadă înlocuitoare a acestuia cu drept de circulație.

Această hârtie le permite șoferilor să mai poată conduce o perioadă după momentul în care au rămas fără permis de conducere.

Citiți și: Anunțul dimineții: neplăceri în trafic, restricții pentru șoferi

Totuși, șoferii pot conduce în baza acestui document doar în țară, și anume, dovada nu le permite șoferilor să treacă granița sau să circule în străinătate.

Potrivit legislației în vigoare (Codului rutier și Convenției de la Viena asupra circulației rutiere din 08 noiembrie 1968), la controlul de frontieră, alături de un document de călătorie valabil (carte de identitate sau pașaport), șoferii trebuie să prezinte permisul de conducere valabil și corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus, certificatul de înmatriculare al vehiculului și dovada inspecției tehnice periodice.

În iarnă, regulamentul de aplicare a Codului rutier a fost modificat, fiind vizată, printre altele, extinderea listei situațiilor în care polițiștii pot elibera, la reținerea unui permis auto, o dovadă înlocuitoare a acestuia cu drept de circulație.

Astfel, acum se primește o dovada înlocuitoare a permisului de conducere cu drept de circulație pentru o perioadă de 15 zile în cazul în care vorbim despre suspendarea dreptului de a conduce la nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere sau depășirea, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat numai avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale și în cazul circulației nejustificate a mașinilor pe banda de urgență a autostrăzilor.

Tot în legătură cu circulația mașinilor în afara granițelor, Poliția de Frontieră subliniază faptul că ,,nu solicită alte documente suplimentare din care să reiasă raporturile juridice dintre conducătorul autovehiculului și proprietarul mijlocului de transport (procură, contract de închiriere, contract de vânzare-cumpărare, contract de comodat, împuternicire etc.)”.

Detalii, AICI .

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • Johnny spune:

    Teoretic,dar practic nu se întâmplă. Am trecut de 4 ori recent, nu au întrebat decât de C.I.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90