930X122 MAIA

analizată în laborator

Înghețata de la dozator și vafele sub lupă: Rezultate șocante din laborator

Înghețata de la dozator și vafele sub lupă: Rezultate șocante din laborator

Citiți și: Argeș – Produs retras din mai multe supermarketuri: Profi, Kaufland, Carrefour și Auchan

Între români și înghețată este o dragoste mare, indiferent de vârstă.

Un român mănâncă în medie 2 kilograme de înghețată pe an.

O investigație amănunțită asupra calității igienice și compoziției înghețatei vândute în România, cu rezultate alarmante ar trebui să ridice semne de întrebare în rândul consumatorilor.

Înghețata, un desert extrem de popular, mai ales în timpul verii, este consumată în cantități mari de oameni de toate vârstele, dar puțini știu ce riscuri pot ascunde aceste produse.

S-au achiziționat mai multe tipuri de înghețată de la dozatoare.

Acestea sunt amplasate în zonele frecventate de copii și în marile supermarketuri.

Înghețata a fost dusă la un laborator pentru analize detaliate.

Scopul a fost de a afla ce conțin aceste produse și cât de sigure sunt pentru consum.

Testele de laborator au arătat că multe dintre produsele analizate conțin o cantitate mare de enterobacterii, drojdii și mucegaiuri, provenite din echipamente murdare sau condiții improprii de preparare.

Prezența bacteriilor precum salmonella și E. coli reprezintă un risc serios, mai ales pentru copii, care sunt mai vulnerabili decât adulții.

Surpriza cea mai mare a fost descoperirea că înghețatele vrac nu conțin lapte, ci doar apă, zahăr, arome și coloranți.

Nici siropurile vândute la dozator nu conține fructe, ci doar zahăr și arome artificiale.

Înghețata ambalată a fost singura care a trecut testele de siguranță alimentară.

Controalele ANPC și sancțiunile aplicate

Inspectorii ANPC au verificat condițiile de depozitare și comercializare la începutul verii.

Au constatat că multe produse sunt supuse unor procese repetate de congelare și decongelare, atrăgând amenzi între 2.000 și 20.000 de lei.

Rezultatele arată nevoia stringentă de controale mai stricte pentru protejarea sănătății consumatorilor.

Consumul de produse contaminate pune în pericol sănătatea publică, iar autoritățile trebuie să ia măsuri ferme pentru a se asigura că deserturile de vară nu devin un pericol ascuns pentru consumatori.

 Înghețata de la dozator și vafele sub lupă: Rezultate șocante din laborator

Sursa: Observator.ro

New Profesional Consult-555×222
570×90 MAIA