930×122 CAPRA 5

itm

Inspectorii ITM ,,și-au încercat norocul” la păcănele: Sancțiuni de zeci de mii de lei

Inspectorii ITM ,,și-au încercat norocul” la păcănele: Sancțiuni de zeci de mii de lei

Citiți și: Pitești: Sancțiuni ,,pe capete”! N-au iertat pe nimeni

Inspectorii ITM au aplicat sancțiuni usturătoare proprietarilor de săli de jocuri de noroc, în urma unor controale efectuate în perioada 29 mai – 01 iunie 2024.

Verificările au avut în vedere verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, de către angajatorii care desfășoară activități în domeniul „Activități de jocuri de noroc si pariuri”- cod CAEN 9200.

Citiți și: Nu faceți aceste lucruri! Sancțiunile sunt drastice

 Obiectivele generale ale campaniei:

– Identificarea și verificarea agenților economici care activează în domeniul „Activități de jocuri de noroc si pariuri”- cod CAEN 9200;

Inspectorii ITM ,,și-au încercat norocul” la păcănele: Sancțiuni de zeci de mii de lei

– Eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare;

– Creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.

Au fost efectuate 17 controale și au fost aplicate 7 sancțiuni în valoare totală de 29.000 lei.

,,Astfel, având în vedere reducerea incidenței muncii nedeclarate, pentru primirea la muncă a unei persoane fără a avea încheiat în formă scrisă contract individual de muncă, a fost sancționat 1 angajator, valoarea amenzii aplicate fiind de 20.000 lei.

Pentru deficiența constatată în ceea ce privește neevidențierea orelor prestate zilnic de către salariat cu consemnarea orelor de începere și de sfârșit ale programului de lucru, au fost aplicate 6 sancțiuni  contravenționale  în  cuantum de 9.000 lei.”, se arată în comunicat.

Foto: Descriptiv/stiri-neamt.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

6 comentarii

  • Marin spune:

    Degeaba..dacă nu le închid…ai greșit…inchideo…La fiecare pas farmacii și păcanele….ați dat lege….gata cu ele….Închideți le….

  • Cristian spune:

    Nu numai ITM-ul sa iasă la controale și cei de ONJC sa își facă treaba și sa fie verificate toate agenții care au site-uri online deoarece sunt efectiv malarie, RTP-ul ….. este inexistent, ex. SUPERBET…. cei mai mari hoți care exista cu acte-n regula! Sa fie verificați și amendați drastic sau chiar sa li se retragă licență, sau chiar închide pt totdeauna ca să se dea un exemplu, dar cred ca nu se vrea deoarece dau stânga unde trebuie, doar la noi în tara li se permite, în alte tari ar fi închiși demult

  • Garofița spune:

    această activitate este un calvar pentru mine care locuiesc deasupra unui astfel de loc murdar..are program non stop și toți urlă și lovesc cu putere astfel încât este imposibil să pot dormi…este un calvar..această activitate la parter de bloc de locuințe
    Această activitate TREBUIE interzisă

  • Silaghi Gheorghe spune:

    Este o industrie care produce sume fabuloase în folosul celor care dețin astfel de aparate.. prin urmare eliminarea lor este un subiect tabu.

  • Cotinghiu Daniel Stefam spune:

    Eu zic ca sunt multi oameni nemultumiti mai ales de SUPRBET SA FACEM MAI MULTE PLANGERI la toate autoritatile competente si multe semnaturi in paralel

  • Cotinghiu Daniel Stefam spune:

    Controalele pentru Superbet unde sunt procentajul de „dat afara”

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3