Donaris 930 x 122

itm

Inspectorii ITM ,,și-au încercat norocul” la păcănele: Sancțiuni de zeci de mii de lei

Inspectorii ITM ,,și-au încercat norocul” la păcănele: Sancțiuni de zeci de mii de lei

Citiți și: ITP 2024: Schimbări cruciale și sancțiuni pe care nu vrei să le experimentezi

Inspectorii ITM au aplicat sancțiuni usturătoare proprietarilor de săli de jocuri de noroc, în urma unor controale efectuate în perioada 29 mai – 01 iunie 2024.

Verificările au avut în vedere verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, de către angajatorii care desfășoară activități în domeniul „Activități de jocuri de noroc si pariuri”- cod CAEN 9200.

Citiți și: Societate importantă, anunț pentru toți piteștenii! Se dau sancțiuni dure!

 Obiectivele generale ale campaniei:

– Identificarea și verificarea agenților economici care activează în domeniul „Activități de jocuri de noroc si pariuri”- cod CAEN 9200;

Inspectorii ITM ,,și-au încercat norocul” la păcănele: Sancțiuni de zeci de mii de lei

– Eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor contravenționale corespunzătoare;

– Creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.

Au fost efectuate 17 controale și au fost aplicate 7 sancțiuni în valoare totală de 29.000 lei.

,,Astfel, având în vedere reducerea incidenței muncii nedeclarate, pentru primirea la muncă a unei persoane fără a avea încheiat în formă scrisă contract individual de muncă, a fost sancționat 1 angajator, valoarea amenzii aplicate fiind de 20.000 lei.

Pentru deficiența constatată în ceea ce privește neevidențierea orelor prestate zilnic de către salariat cu consemnarea orelor de începere și de sfârșit ale programului de lucru, au fost aplicate 6 sancțiuni  contravenționale  în  cuantum de 9.000 lei.”, se arată în comunicat.

Foto: Descriptiv/stiri-neamt.ro

555 X 222 POSADA 2
New Profesional Consult 570×90