930X122 MAIA

internet de mare viteză

Internet de mare viteză pe autostrăzile și drumurile construite în România

Potrivit Digi24, codul Comunicaților va fi completat cu mai multe amendamente adoptate de deputați în comisiile de specialitate, printre care obligația autorităţilor ce asigură servicii publice de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier de a construi sau moderniza infrastructura fizică pentru reţelele de comunicaţii electronice de mare viteză.

Acest cod este un act normativ inițiat de Guvern menit să ușureze viața operatorilor de telecom în momentul în care îşi extind reţelele. Totodată, oferă şi drepturi noi pentru utilizatorii finali.

În comisii, au fost adoptate mai multe amendamente depuse de deputatul PNL George Tuță prin care autorităţile ce asigură servicii publice de dezvoltare a infrastructurii de transport rutier au obligaţia să construiască sau să modernizeze infrastructura fizică pentru reţelele de comunicaţii electronice de mare viteză, conform aceleiași surse.

De asemenea,  Sabin Sărmaş, președintele comisiei IT din Camera Deputaților, anunță într-un mesaj pe Facebook că legea „intră în linie dreaptă spre aprobare”, adică legea va intra la vot în Camera Deputaților.

OBIECTIVELE PRINCIPALE ALE LEGII:

– crearea cadrului de reglementare, care să asigure instalarea și utilizarea rețelelor de viteze mari și asigurarea unei concurențe durabile pe piață;

– obținerea de beneficii pentru utilizatori și interoperabilitatea serviciilor electronice;

– furnizarea de servicii de înaltă calitate și la prețuri accesibile, astfel încât utilizatorii să aibă posibilitatea de alegere efectivă;

– este reglementată obligativitatea furnizorilor de a anunța explicit și în mod gratuit utilizatorii cu privire la amenințările de securitate specifice și semnificative, dar și cu măsurile pe care aceștia le pot lua;

– o protecție mai ridicată pentru beneficiari – furnizorii de servicii de comunicații electronice vor avea obligativitatea de a pune la dispoziția utilizatorilor o serie de informații pre-contractuale, precum o fișă de sinteză care va conține principalele informații din contract.

– se reglementează explicit obligația furnizorului ca la momentul prelungii contractuale să pună la dispoziția utilizatorului final informații cu privire la cele mai bune tarife pentru serviciile furnizate. De asemenea, utilizatorii finali vor beneficia de drepturi extinse atunci când vor alege să își porteze numărul de telefon sau să se transfere la un alt furnizor de internet.

Foto descriptiv: Cuget Liber

555×222  MAIA
eurial 570×90