930 x122 grota rece

cristian gentea

Investiții de peste 7 milioane de euro în Pitești!

Primarul Cristian Gentea anunță că „încă patru contracte de finanțare nerambursabilă vor aduce investiții importante la Pitești”.

Citiți și: Așa arată un liceu din Pitești! Investiție de milioane de lei

Acesta a semnat astăzi, la Ministerul Dezvoltării, patru contracte de finanțare privind renovarea energetică a cinci clădiri rezidențiale multifamiliale, crearea de locuințe noi pentru tineri și un proiect privind managementul traficului în municipiu.

Citiți și: PSD își prezintă candidații pentru Primăria Pitești și CJ Argeș. Detalii despre evenimentul important

Două dintre aceste proiecte sunt finanțate prin PNRR. Valoarea totală a acestora este de peste 7 milioane de euro.

Cristian Gentea transmite:

„Împreună cu secretarul de stat Vlad Ștefan Niculae, în prezența directorului PNRR Dragoș Buhociu, am semnat, astăzi, la Ministerul Dezvoltării, mai multe contracte de finanțare.

Două dintre ele sunt contracte de finanțare prin PNRR, pentru renovarea energetică a 5 blocuri de locuințe. Sunt cereri de finanțare depuse de Primărie pentru asociațiile de proprietari care au solicitat investiția și au depus documente complete, pe Componenta 5, pentru proiecte de renovare energetică, investiții care reduc consumul de energie primară până la 60%!

Acestea sunt:

1. „Renovare energetică clădiri rezidențiale multifamiliale: Bl. 104 ETP – Str. Depozitelor, Bl. 7 – Str. Ana Ipătescu, Bl. 1 IRTA – Bd. Republicii”, valoare totală 3 659 887,37 lei;

2. „Renovare energetică clădiri rezidențiale multifamiliale: Bl. 33, 35 – Bd. I.C. Brătianu”, valoare totală 6 058 591,37 lei.

De asemenea, am obținut un contract de 14 000 299,59 lei pentru a construi locuințe tinerilor! De cele 40 de unități locative, unități de serviciu, vor beneficia tinerii specialiști din sănătate și învățământ.

Investiția se face prin PNRR – Pilonul IV – Coeziune socială și teritorială, Componenta C10 – Fondul Local, I.2.

Cel de-al patrulea contract este legat de managementul traficului – ,,Extindere sistem de management integrat al traficului, sistem de monitorizare video, inclusiv pentru transportul public de călători din municipiul Pitești”.

Valoarea acestui proiect este de 12 887 628,60 lei.

Valoarea totală a celor 4 proiecte este de 36 606 406,93 lei, peste 7 milioane de euro!

Le mulțumesc celor doi reprezentanți ai MDLPA pentru sprijinul constant acordat piteștenilor!”

Foto principal: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

6 comentarii

  • Sincu spune:

    Problema cu apa de pe bd. Republici nr. 20 când o rezolvati?

  • Anonim spune:

    Poate faceți un proiect pentru desființarea semafoarelor și refacerea sensurilor giratorii ! Semaforizarea făcută sub mandatul dvs doar îgreuneaza traficul din Pitesti !

  • Nicolae spune:

    Bravo celor care au adus în discuție, modificările aduse semnelor și restrictiilor rutiere care au îngreunat considerabil circulația. Cei care se ocupa de asta sunt pe dinafara, și ar trebui sa se reprofileze vizavi de specialitate. La rece… semne restricții, piloni, un singur exemplu.. Războieni, Lidl, str Oituz, toată circulatia este direcționata în cele 2 giratorii, ocol, așteptare, blocaj, ieșeai de pe Oituz, puteai urca spre Stadionului, urcai spre Războieni, puteai întra pe Oituz, ori acum, vrei nu vrei trebuie sa ajungi în giratorii, o tâmpenie. Nici o fluenta, doar nervi, aglomerații, motoare încinse, noxe…varză… și exemplele pot continua, vezi Gavana unde e durere, giratoriu Stadion cu Trivale, unde banda 1 de urcare putea fi trasata cu linie continua pentru a facilita urcarea, nu sa ți zeci de mașini în pantă aiurea… E mult de zis și nu aude nimeni, sistematizarea circulației e praf.. PRAF.

  • Sorin spune:

    Vrei management bun al traficului scoate politia in strada haosul e creat de soferi poate mai opriti vreunul pt viteza alcolemie nesemnalizare vorbit la tf parcari neregulamentare dati putere mai mare politiei locale ca traficul e al orasului politia nationala se ocupa de altele scandaluri furturi etc iar rutiera o vezi decat la accidente.

  • Fier Florina spune:

    Felicitări asa om nu este în tara un alt primar multe realizării frumoase. Țineți o tot asa domnule Cristian Gentea.

  • Gabi spune:

    Poate încă se gândește și desființează toate chioșcurile după trotuare , sa treacă mai des pe strada Exercitiu , este cineva acolo , se știe bine unde , de n-are voie sa fie deranjata in toate mandatele primarilor anteriori și se pare ca nici acum , dar vorbim de oras european.
    La Pitesti încă se poarta și se va purta mult și bine treaba cu relațiile , șpăgi, prietenii etc

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3