930X122 MAIA

coronavirus

IOHANNIS CRITICĂ PROTOCOLUL MAI-BOR: „VOI SOLICITA SĂ SE REVINĂ ASUPRA ACESTUI ACORD”

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că le va cere guvernanților să revină asupra acordului semnat de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel (AICI, amănunte despre acord).

Citiți și: Un SUV Porsche Cayenne de peste 100 mii €, mai slab ca un Duster!

Anunțul a fost făcut de președinte într-o declarație de presă în urmă cu puțin timp la Palatul Cotroceni.

„Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită. Și, din păcate, nu avem niciun motiv de relaxare.

Citiți și: De Paște se strică vremea. Va ploua!

Avem, între timp, peste 7.200 de cazuri de persoane infectate. Avem de ieri până astăzi 20 de persoane care au murit. Avem de ieri până astăzi peste 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus.

Deci, nici vorbă de relaxare!

Și ca să fie foarte, foarte clar ce-am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea, repet: cuvântul de ordine este Stați acasă!

Este regretabil să observăm, și în viața noastră, și în viața publică, că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă și cu un așa-zis acord încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă.

Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește acolo. Mulți români au înțeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm! Iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste.

Așadar, peste câteva minute voi începe o ședință cu premierul Orban, ministrul Vela, alți miniștri și consilieri. În cadrul acestei ședințe le voi solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească, dacă vor, o formulă care respectă principiul Stați acasă!, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență și care, evident, respectă toate ordonanțele militare.

Așadar, dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun și medicii, în frunte cu ministrul Sănătății, același lucru pe care îl spun experții, același lucru pe care îl spune Organizația Mondială a Sănătății: Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări!”, a declarat președintele Iohannis.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3