New Profesional Consult 930 x 122

filarmonica pitesti

IONUȚ OLARIU EXPLICĂ DE CE MANAGERUL FILARMONICII PITEȘTI NU TREBUIE PUS LA ZID

Așa cum se știe, în urma discuțiilor tensionate pe marginea deciziilor luate la nivelul instituției de cultură, „Raportul privind acțiunile întreprinse la Filarmonica Pitești în contextul epidemiei Covid-19”, prin care era propusă menținerea suspendării contractelor de muncă/colaborare pentru personalul care desfășoară activități cultural-artistice, a fost retras de pe ordinea de zi a ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local Pitești, pentru a fi refăcut.

Citiți și: 1 milion de € pentru parcul de poveste din Pitești

„Muream de gât cu ei… șefi și șefuți”

Oponenții raportului  l-au pus la zid pe managerului Jean Dumitrașcu, au criticat decizia prin care angajații s-au trezit fără activitate, au arătat că prelungirea suspendării e inoportună și au atras atenția că instituția riscă să piardă procesele cu angajații care au acționat-o în instanță.

Citiți și: Artiști colosali, din nou la Pitești!

Consilierul local Ionuț Olariu arată ce nu s-a punctat în respectiva ședință: un aspect care schimbă total perspectiva asupra scandalului.

„Pe zi ce trece, observ o stare tensionată la Filarmonica Pitești între angajați și manager, fapt ce ține prima pagină a publicațiilor media. Vă spun din capul locului că nu sunt și nu am fost de acord cu șomajul tehnic, ieșind public la finele lunii mai,  în condițiile în care vorbim despre un caz unic de instituție de cultură în care conducerea a purces la această soluție. Nu mă transform nici în avocatul managerului Jean Dumitrașcu care, trebuie să o recunoaștem, este un foarte bun om de cultură, dar vreau ca informația să fie corectă din toate punctele de vedere.

Directorii instituțiilor și serviciilor publice din subordinea Primăriei se supun direct domnului primar. Prin urmare managerul Jean Dumitrașcu nu a făcut altceva decât să aplice o OBLIGAȚIE transmisă cu număr de înregistrare și cu semnătura primarului, a directorului executiv și a șefului birou Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Pitești.

Vă rog să judecați la rece și să atribuiți vina pe măsura faptelor, iar pentru cei implicați direct în această situație nedemnă pentru o instituție de cultură, vă rog să găsiți calea de mijloc unde fiecare să își asume vina și lucrurile să fie măcar ca înainte. O să răspund la întrebarea ce făceam eu dacă eram nevoit să pun în aplicare o astfel de solicitare/obligație – în primul rând discutam cu colegii, după care ceream sprijin Consiliului Local și la final muream de gât cu ei… șefi și șefuți. Funcția este precum viața: trecătoare”, spune Ionuț Olariu.

Poziția consilierului local e argumentată cu însăși deciza în baza căreia managerul a fost obligat să suspende respectivele contracte.

 

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3