NOR CURIER 930X122

consiliul judetean arges

ITM, Prefectura și Consiliul Județean, ședință urgentă! ,,Evenimente grave și ireversibile”

ITM, Prefectura și Consiliul Județean, ședință urgentă! ,,Evenimente grave și ireversibile”

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

În contextul tragediilor petrecute pe șantierele de construcții din ultima perioada, în care doi oameni și-au pierdut viața ca urmare a surpării de maluri, ITM, Prefectura și Consiliul Județean au organizat o ședință pe data de 10 noiembrie.

Citește și: Argeș. La școală, ca la bar! Elevi prinși fumând într-o unitate de învățământ

Citiți și: Când va demisiona prefectul Radu Perianu și cine îi va lua locul

La întâlnire au luat parte reprezentanți ai Unităților Administrativ Teritoriale de pe raza județului Argeș, întrucât aceștia sunt beneficiarii acestor lucrări.

În urma ședinței, ITM Argeș vine cu următoarele precizări:

,,Potrivit legislației, beneficiar/investitor poate fi orice persoană fizică sau juridică pentru care se execută lucrarea și care asigură fondurile necesare realizării acesteia.

Beneficiarul lucrării sau managerul de proiect trebuie să asigure ca, înainte de deschiderea șantierului, să fie stabilit un plan de securitate și sănătate.

La elaborarea planului trebuie să se ţină seama de toate tipurile de activităţi care se desfăşoară pe şantier şi să se identifice toate zonele în care se desfăşoară lucrările care implică riscuri specifice pentru sănătatea şi securitatea lucrătorilor.

Fiecare antreprenor/subantreprenor va elabora un plan propriu de securitate şi sănătate care va cuprinde ansamblul de măsuri specifice şi va fi armonizat cu planul de securitate şi sănătate al şantierului.

ITM, Prefectura și Consiliul Județean, ședință urgentă! ,,Evenimente grave și ireversibile”

Potrivit prevederilor H.G. nr.300/2006, cu modificările şi completările ulterioare, atunci când la elaborarea unui proiect participă mai mulţi proiectanţi, beneficiarul şi/sau managerul de proiect trebuie să desemneze un coordonator în materie de securitate şi sănătate pe durata elaborării proiectului lucrării, iar în situaţia în care, la realizarea lucrărilor pe şantier participă mai mulţi antreprenori, un antreprenor şi unul sau mai mulţi subantreprenori, un antreprenor şi lucrători independenţi ori mai mulţi lucrători independenţi, beneficiarul şi/sau managerul de proiect trebuie să desemneze un coordonator în materie de securitate şi sănătate pe durata realizării lucrării.

Astfel, inspectorul șef – Anița Maria Neacșu, alături de  specialiști din cadrul I.T.M. Argeș, au prezentat și pus la dispoziție reprezentanților Unităților Administrativ Teritoriale materiale de informare cu privire la cerințele minime de securitate și sănătate pentru șantierele temporare sau mobile.

Totodată, s-au precizat și modalitățile de comunicare prin care beneficiarii pot solicita informații în legătură cu eventualele neclarități ale prevederilor legale expuse, cu scopul de a preveni astfel de evenimente.

Echipa Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș mulțumește Instituției Prefectului Județului Argeș, Consiliului Județean Argeș pentru implicarea și sprijinul oferit în diseminarea informațiilor, precum și participanților.”, se arată în comunicatul de presă trimis publicației noastre.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3