930×122 CAPRA 5

ursi

Jandarmeria Argeş: Au ieşit urşii din hibernare

Jandarmeria Argeş: Au ieşit urşii din hibernare.

Citiți și: Pericol de moarte! Atacurile urșilor, din ce în ce mai dese!

Având în vedere încălzirea vremii, exemplarele de urs și-au făcut apariția în zonele populate din nordul județului nostru. Jandarmii argeșeni au intervenit deja în 15 situații unde a fost semnalată prezența acestora.

 

Citiți și: Ursul a urmărit trei tineri din Argeș! Jandarmii argeșeni, intervenție contra cronometru.

 

Pentru a evita situațiile de pericol create de animalele mari, Jandarmeria Argeș face următoarele recomandări pentru cetățeni, în cazul prezenței animalelor sălbatice:

-în cazul în care sesizează prezența urșilor în gospodărie, sau în apropiere, să apeleze imediat numărul unic de urgență 112;

-să nu iasă din casă și să aștepte sosirea echipajelor de jandarmi;

-având în vedere că urșii au comportament imprevizibil să nu încerce să se apropie de aceștia și să nu încerce să-i alunge singuri;

-sub nicio formă să nu hrănească animalele sălbatice și să nu se apropie pentru a le fotografia.

Totodată, reamintim faptul că în conformitate cu art. 15 din O.U.G. nr 81 /2021 – Împiedicarea prin orice mijloace a intervenției imediate de către orice persoane constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 7.000 lei la 10.000 lei, dacă fapta nu a fost săvârșită în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, constituie infracțiune”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90