New Profesional Consult 930 x 122

elevi

Jandarmii argeșeni „au descins” din nou în școli, printre elevi

În această săptămână, elevii din ciclul gimnazial ai Școlii Gimnaziale “Nicolae Iorga” le-au fost parteneri de discuții jandarmilor argeșeni, în cadrul unor ședințe de pregătire anti- infracțională și antivictimală.

Citiți și: Câine căzut într-o râpă, salvat de jandarmii montani

Prevenirea violenței în școli, a delincvenței juvenile, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, riscurile pe care le presupune expunerea pe rețelele de socializare, siguranța față de persoanele străine au fost adaptate vârstei elevilor și transpuse în discuții libere, cu exemplificări.

Citiți și: Mai mulți elevi vor beneficia de burse

Au fost aduse în prim plan cauzele generatoare de fapte antisociale, de victimizare, riscurile şi consecințele juridice ale unor fapte și comportamente care contravin normelor legale și găsirea mijloacelor adecvate pentru a preveni apariția acestora, dar mai ales cum și cui să solicite ajutorul atunci când se află într-o situație de natură să le afecteze liniştea şi siguranţa.

Colegii noștri i-au îndemnat pe elevi să ceară mereu ajutorul celui mai apropiat echipaj de jandarmerie atunci când situaţia o impune, sau să solicite sprijinul forțelor de ordine prin apelarea numărului unic de urgență 112.”, transmite Jandarmeria Argeș.

[555x222px]-CampanieVanzari-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90