930×122 CAPRA 5

elevi

Jandarmii argeșeni „au descins” din nou în școli, printre elevi

În această săptămână, elevii din ciclul gimnazial ai Școlii Gimnaziale “Nicolae Iorga” le-au fost parteneri de discuții jandarmilor argeșeni, în cadrul unor ședințe de pregătire anti- infracțională și antivictimală.

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Prevenirea violenței în școli, a delincvenței juvenile, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, riscurile pe care le presupune expunerea pe rețelele de socializare, siguranța față de persoanele străine au fost adaptate vârstei elevilor și transpuse în discuții libere, cu exemplificări.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Au fost aduse în prim plan cauzele generatoare de fapte antisociale, de victimizare, riscurile şi consecințele juridice ale unor fapte și comportamente care contravin normelor legale și găsirea mijloacelor adecvate pentru a preveni apariția acestora, dar mai ales cum și cui să solicite ajutorul atunci când se află într-o situație de natură să le afecteze liniştea şi siguranţa.

Colegii noștri i-au îndemnat pe elevi să ceară mereu ajutorul celui mai apropiat echipaj de jandarmerie atunci când situaţia o impune, sau să solicite sprijinul forțelor de ordine prin apelarea numărului unic de urgență 112.”, transmite Jandarmeria Argeș.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90