- Publicat de: Mădălina Nedelcu
- 27-07-2023, ora 10:39
- Știri
Joc și voie bună! Folclorul autentic revine pe scena din Mioveni!
Joc și voie bună! Folclorul autentic revine pe scena din Mioveni!
Citiți și: Acum s-a anunțat ce se întâmplă în noaptea de Revelion. Oamenii trebuie să știe!Ediția a IV-a a Concursului Național de Folclor ,,Mioveni” se va desfășura sub privirile plăcut impresionate ale publicului în perioada 11-13 august, pe scena din centrul civic al orașului.
Opt ansambluri urmează să se ,,dueleze”, prin joc și voie bună, pentru a obține Trofeul Festivalului.
Citiți și: Urmează trei zile de vis! Evenimentul mult așteptat al toamnei începe!,,În perioada 11-13 august 2023, pe scena din centrul civic al orașului Mioveni se vor întrece pentru a obține Trofeul Festivalului, cele 8 ansambluri rămase în concurs în urma preselecției.
Rând pe rând, vă vom face cunoștință cu ansamblurile participante, dar și cu membrii juriului.
Începem astăzi cu Ansamblul Atelierul de Joc Popular din Zalău, județul Sălaj.
Joc și voie bună! Folclorul autentic revine pe scena din Mioveni!
Începând cu anul 2020, la nivelul județului Sălaj a fost dat startul unor ateliere de jocuri și obiceiuri populare, destinate tuturor categoriilor de persoane, fără limită de vârstă, cu scopul de a aduce în atenția acestora jocurile, obiceiurile populare reprezentative județului Sălaj și nu numai. Acest fapt a dus și la înființarea Asociației Atelierul de Joc Popular. Ansamblul este format exclusiv din cursanții acestor ateliere, organizate de către instructorul coregraf în joc popular Gabriel Marius Boticaș, care este și inițiatorul atelierelor.
Începând cu anul 2022 Asociația a devenit partener al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.
De la înființare și până în prezent ansamblul a participat la nenumărate festivaluri în județul Sălaj, în țară dar și în străinătate. Ansamblul este pregătit de către Gabriel Marius Boticaș și Ariana Tunyogi.
𝘕𝑒 𝑑𝘦𝑓𝘪𝑛𝘪𝑚 𝑝𝘳𝑖𝘯 𝘫𝑜𝘤, 𝑝𝘳𝑖𝘯 𝘥𝑜𝘳𝑖𝘯𝑡̦𝘢 𝘥𝑒 𝑎 𝑖𝘯𝑣𝘢̆𝑡̦𝘢, 𝑑𝘦 𝘢 𝘤𝑢𝘯𝑜𝘢𝑠̦𝘵𝑒 𝑠̦𝘪 𝘵𝑟𝘢̆𝑖 𝑏𝘶𝑐𝘶𝑟𝘪𝑎 𝑗𝘰𝑐𝘶𝑙𝘶𝑖 𝑝𝘰𝑝𝘶𝑙𝘢𝑟 𝑟𝘰𝑚𝘢̂𝑛𝘦𝑠𝘤.
Instructor coregraf: Gabriel Marius Boticaș”, anunță organizatorii.