Donaris 930 x 122

adrian nastase

ADRIAN NĂSTASE, CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE! CU EXECUTARE!

Cu puțin timp în urmă, completul de 5 al Înaltei Curți de Casație și Justiție a dat verdictul în dosarul „Zambaccian”.

Citiți și: Închisoare pentru cei care fac așa ceva!

Adrian Năstase a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată, la 3 ani de închisoare pentru șantaj și la interzicerea unor drepturi civile pe o perioadă de 5 ani după ieșirea din pușcărie. Năstase va executa pedeapsa cea mai mare: 4 ani.

La rândul ei, Dana Năstase, soția fostului prim-ministru, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită. De asemenea, judecătorii au decis confiscarea de la familia Năstase a peste 1.824.000 de lei. Hotărârea este definitivă și irevocabilă.

Citiți și: Poți face pușcărie dacă ai asta în mașină!

Năstase ajunge astfel din nou după gratii, în penitenciarul Rahova.

Urmează ca o altă instanță de judecată să decidă contopirea acestei condamnări cu condamnarea precedentă (2 ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calității”), condamnare care l-a ținut pe Năstase în pușcărie timp de 8 luni. De asemenea, ca și în cazul condamnării anterioare, pedeapsa de 4 ani poate fi redusă la o treime pentru că fostul premier are peste 60 de ani. Codul Penal prevede o astfel de reducere. Amintim că data trecută, după aflarea veștii că a fost condamnat la închisoare cu executare, Adrian Năstase, care se găsea în acel moment la domiciliul său, a încercat să se sinucidă cu un pistol. (Foto: business24.ro)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90