930×122 CAPRA 5

curtea de apel

DAN VOICULESCU, PROCES ÎN PITEȘTI

Pe 7 aprilie 2016 la secția a II-a civilă de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Pitești se va judeca dosarul nr. 31337/3/2014. Vorbim despre un dosar important grație numelui reclamantului: Dan Voiculescu. Pârât este Curtea de Apel București.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Fostul mogul cere anularea hotărârii din 26 iunie 2014 prin care Colegiul de Conducere al Curții de Apel București i-a promovat începând de la 1 iulie 2014 pe judecătorii Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea de la Tribunalul București la Curtea de Apel București – secția a II-a penală.

Este vorba de cei doi judecători din completul care pe 8 august 2014, la apel, l-a condamnat definitiv pe magnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării ICA (Institutul de Cercetări Alimentare) sau dosarul „Telepatia” cum îl numește Antena 3.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Dan Voiculescu reclamă că apelul pe care l-a făcut la Curtea de Apel București la hotărârea prin care inițial, pe 26 septembrie 2013, Tribunalul București l-a condamnat în dosarul ICA la 5 ani de închisoare a fost repartizat spre soluționare completului respectiv pe 26 iunie 2014, cu 5 zile înainte ca Bogdan și Mihalcea să își înceapă efectiv, pe 1 iulie 2014, activitatea la Curtea de Apel București, când încă erau la Tribunalul București.

Acesta este aspectul tehnico-legal, să-i spunem, pe care Dan Voiculescu și avocații săi îl invocă.

La nivel retoric, după cum bine se știe, Voiculescu și susținătorii lui acuză că judecătorii Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea ar fi fost promovați special pentru a-l „executa” pe fostul mogul.

„Când au avut oare timp cei doi magistrați să studieze dosarul, astfel încât să dispună instituirea sau, după caz, extinderea măsurilor asiguratorii împotriva unor inculpați și să analizeze în detaliu zecile de volume ale cauzei, precum și cererile și excepțiile avocaților, pe care, așa cum știm, le-au respins la foc automat?” se întreba la un moment dat lumeajustiției.ro, publicație online apropiată de Antena 3.

Tribunalul București a respins deja ca nefondată cererea lui Dan Voiculescu. Deoarece Curtea de Apel București este pârât în acest dosar, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât strămutarea procesului la Curtea de Apel Pitești. Hotărârea pe care o va da completul de judecată de la Curtea de Apel Pitești va fi definitivă. În cazul în care hotărârea ar fi în favoarea lui Dan Voiculescu, sentința prin care acesta a fost condamnat la 10 ani de închisoare ar fi anulată, iar procesul, rejudecat.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90