930×122 CAPRA 5

daniel horodniceanu

DIICOT ARE UN NOU PROCUROR-ȘEF

DIICOT are un nou procuror-șef. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi decretul pentru numirea în funcţia de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a lui Oliver-Felix Bănilă.

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

Mandatul lui Bănilă la conducerea DIICOT este pentru o perioadă de 3 ani.

Numirea lui Felix Bănilă survine ca urmare a expirării mandatului lui Daniel Horodniceanu. Acesta din urmă se înscrisese și el pentru obținerea unui nou mandat. A fost preferat, însă, Felix Bănilă, care provine de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău și care a fost propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Citiți și: Companii spaniole fraudate (și) de argeșeni! Au furat 2,5 milioane de euro!

Într-un interviu acordat în luna mai 2018 pentru Libertatea, Daniel Horodniceanu afirma că am putea asista la o preluare politică a DIICOT dacă ministrul Justiției nu va avea argumente convingătoare ca să explice de ce optează pentru un procuror (Felix Bănilă) care nu a lucrat niciodată în Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90